ESTHER SCHELLER

Na 2,5 jaar Dansacademie in Amsterdam is zij de wereld in gegaan en studeerde verder in onder andere New York, London,Tokyo Seoul en Mexico. Hier deed ze ook verschillende shows waaronder “42nd Street” (tap musical) “Moulin Rouge” en “Hans klok”. Verder heeft zij zich ontwikkeld als lerares in Streetdance, Jazz en Pilates en heeft zij de basis gelegd voor het platform “New Dance Company”. Nu is zij weer werkzaam bij ADC waar zij zelf als tiener ook heeft gedanst en verwelkomt iedereen die bij haar les komt volgen. “Ik heb altijd mijn passie in dans gevolgd dat is mijn kracht en kennis” -Esther-

KELLY BRUYNING

Ik ben Kelly 24 jaar en kom uit Amsterdam. Ik ben begonnen op m’n achtste met dansen aan de vooropleiding van Lucia Marthas waar ik in aanraking kwam met veel verschillende stijlen. Daarna heb ik een paar jaar niet meer zelf gedanst maar begon ik op mijn 16e met lesgeven bij diverse culturele instellingen en buurt centra’s. Ik heb in die periode veel gewerkt met jongeren in diverse omstandigheden en achtergronden. Toch begon het zelf dansen weer te kriebelen en deed op mijn 19e auditie voor de Fontys Dansacademie in Tilburg en heb daar een jaar aan de moderne afdeling gestudeerd. Maar omdat ik ook graag wilde acteren en zingen heb ik na het behalen van m’n propedeuse auditie gedaan voor de Theaterschool in Amsterdam bij de Jazz-Musical afdeling en ben ook aan deze opleiding in 2013 afgestudeerd. Ik ben vanaf mijn 16e gedurende mijn opleidingen altijd blijven lesgeven omdat er niks mooiers is dan om te delen wat je zo gelukkig maakt. Ik werk nu als freelancer en ben als docent verbonden aan diverse dansscholen en stichtingen zowel binnen als buiten Amsterdam, en als danser doe ik losse dans projecten en producties want ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik geef les van klassiek tot hiphop en alles daar tussen in maar wat ik ook geef in mijn les staat hard werken, leren en plezier altijd centraal!

RIANNE FOEKEMA

Rianne is geboren in het Friese stadje Sneek. Op haar 18e begon zij na haar havo aan de MBO dansopleiding te Heerenveen. Na deze succesvol afgerond te hebben werd ze aangenomen aan de dansacademie Lucia Marthas te Groningen. Op beide opleidingen heeft zij in veel verschillende stijlen les gekregen en gemerkt dat hier haar kracht ligt. Dit maakt haar lessen en choreografieën dan ook erg divers. Op dit moment is zij als docent alweer meer dan 14 jaar werkzaam en geeft ze les in veel verschillende stijlen bij verschillende dansscholen. Daarnaast is zij ook als uitvoerend danseres en choreografe werkzaam.

KIRSTY PHILO

Mijn naam is Kirsty Philo, ik ben geboren op 6 april 1985 in Rotterdam. Niet veel jaar later begon ik te dansen: op straat, in de badkamer, in de supermarkt, zelfs probeerde ik het in de auto… Om die reden ging in naar een kleine amateurballetschool in Capelle a/d IJssel, waarna ik van 1997 tot 2003 naar de vooropleiding en de Havo voor Muziek en dans in Rotterdam ging (Codarts). In 2003 stroomde ik door naar de dansacademie (HBO Codarts) en studeerde daar tot 2007 als docent klassiek ballet en jazz. Tijdens deze studie maakte ik kennis en werkte ik met bijzonder choreografen als Harijono Roebana, Conny Janssen, Fabian Galama & Peter Kho Sien Kie, en Salatin Kara. Ook gaf ik veel lessen aan verschillende groepen en maakte choreografieën voor het Holland Dance Festival. Sinds ik mijn diploma heb geef ik full time les aan alle leeftijden vanaf peuterdans, en maak ik ieder jaar verscheidene choreografieën voor theaterproducties. Na een tijd in Australië en Thailand gereisd te hebben, woon ik nu weer in Amsterdam en geef ik met veel plezier les op het ADC.

KITTY vd WULP WILMINK

Ik dans zo lang ik me kan herinneren en daarom was het een logische stap om na mijn havo-diploma door te gaan naar de dansopleiding. Na het behalen van mijn docent dans diploma te Haarlem in 2007 ben ik doorgegaan naar de hogere school voor de kunsten te Amsterdam en heb ik in 2011 mijn diploma moderne theaterdans uitvoerend behaald. In 2016-2017 heb ik, opzoek naar meer verdieping in het vak en het behalen van mijn lesbevoegdheid, de 1-jarige HBO opleiding danseducatie in Tilburg succesvol afgerond. Ik geef alle leeftijden les en met plezier leren dansen staat bij mij voorop.

Mijn danslessen hebben een veilig karakter en op een speelse manier, gebruikmakend van de fantasie leer je dansen. Ik verwelkom de leerlingen met een lach bij de deur en zorg dat iedereen weer met een lach door die deur naar huis gaat. De danslessen sluiten aan bij de belevingswereld, interesse en het dansniveau van de leerling. Door de les per week uit te bouwen wordt er steeds meer geleerd.

NICOLE GEERTRUIDA

YVONNE SCHELLEKENS

 

Yvonne is afgestudeerd aan de bacheloropleiding Docent Dans op Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Ze geeft lessen kinderdans, klassiek ballet, streetdance en jazz en is werkzaam op dans- en basisscholen. Ook is ze choreograaf bij een musicalvereniging.

Naast het doceren is Yvonne nog werkzaam als productieleider van verschillende dansprojecten in onder andere Den Haag.

 

Dans is meer dan plezier. Door middel van dans krijgen we de mogelijkheid te ontdekken wie we zijn, hoe en waar we kunnen bewegen, hoe het voelt om te bewegen, welke bewegingen bij ons passen en of deze verschillen of hetzelfde zijn als andermans bewegingen. We leren beslissingen maken, ontwikkelen onze verbeelding, en het uiten van gevoelens en ideeën en het delen met anderen. Dans is een ontwikkelings- en ontdekkingstocht.‘

 

‘Dans gaat niet om het aanleren van pasjes en het kopiëren van vormen, dans is een belevings- en uitingsvorm en juist daarom toegankelijk voor iedereen.’

LISA BALL

Is in 2013 afgestudeerd als modern danseres aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg. Daarvoor volgde zij een opleiding voor dansdocent en ging naar de vooropleiding van Lucia Marthas in Groningen.
Sindsdien is ze gaan werken als freelance danseres en docent. Zo werkte o.a. voor het IJ-festival, Circus Renz en deed verschillende dansopdrachten in het buitenland. Ze geeft al jarenlang met veel plezier les in de stijlen Ballet en Modern. 

Belangrijk is dat iedereen een kans krijgt zichzelf te leren ontwikkelen in hun eigen talent. En dat benaderd ze met veel enthousiasme & positiviteit. 

 

CHLOE STEEMAN

Sinds 2008 ben ik afgestudeerd bij Nova collega Mbo dans in Haarlem. Vanaf dat moment ben ik op verschillende plekken in Noord Holland met veel plezier gaan lesgeven aan verschillende leeftijden. Dat plezier is door de jaren heen alleen maar meer versterkt, en dit plezier is dan ook datgene wat ik wil overbrengen op mijn leerlingen. Een fijne sfeer, werken aan techniek en houding zijn belangrijke elementen die ik tijdens mijn les terug laat komen.

SARITA JILLIANTE
Sarita begon op haar 4e met dansen, zoals elk klein meisje is ze begonnen met ballet. Na een aantal jaren kwamen hier meerdere stijlen bij en dit samen met acrobatiek en turnen op Internationaal niveau. Op haar 15e moest ze een keuze maken tussen turnen of dansen op top niveau en koos ze voor dansen. Nadat ze de vooropleiding en het HBO van dansacademie Lucia Marthas heeft afgerond is ze voor een jaar naar Duitsland en Azië geweest om daar te werken, als danseres werkzaam op een cruiseschip van AIDA cruises. Na deze leerzame en uitdagende wereldreis kwam ze terug in Nederland, in Amsterdam.
Momenteel is ze werkzaam als freelance danseres en dansdocent, geeft ze verschillende lessen en workshops door heel Nederland en is ze te zien als danseres in meerdere televisieprogramma’s zoals X Factor, Popstars, Hart voor muziek, Ik hou van holland, So you think you can dance, Voetballer van het jaar, Miljoenenjacht, Kanjer comebackshow en meer. Naast haar televisie ervaringen heeft ze de afgelopen jaren ook in het theater gestaan met meerdere shows en is ze één van de danseressen bij de bekende jaren 90 groep 2 Unlimited waarmee ze regelmatig optredens doet in verschillende landen. In 2012 kreeg ze de kans om als danseres naar Afghanistan te gaan om niet alleen haar werk daar uit te oefenen maar ook te zien hoe het er daar aan toegaat, dit is een hele wijze les en geweldige ervaring geweest.
Naast haar passie ‘werken als danseres’ is Sarita ook al jong begonnen met lesgeven, het is begonnen met technische lessen zoals klassiek ballet, spitzen, jazz, lyrical jazz en popshowmusical bij verschillende dansscholen in Groningen en op de dansacademie Lucia Marthas. Tijdens haar opleiding aan de dansacademie ontwikkelde ze steeds meer interesse en passie voor ander stijlen zoals hiphop, urban, lyrical hiphop enz. Ook hier ging zij in lesgeven en dit ging zo goed dat er steeds meer dansscholen interesse toonden in haar lessen. Op dit moment geeft ze les in Zaandam en Amsterdam en workshops door heel Nederland en kijkt er erg naar uit om les te komen geven bij Amsterdam Dance Centre !

ROOS ANNE BRUGGEMAN

Al heel jong ontwikkelde ik mijn liefde voor de dans en zo stond ik op mijn 10e met mijn hiphop team op het NK. Na jaren verschillende wedstrijden te hebben gedanst wilde ik meer en een dansopleiding kwam daarom ook niet uit de lucht vallen. In Groningen heb ik de vierjarige dansopleiding, Lucia Marthas, afgerond waarbij ik in het laatste jaar een stageplek als danseres had bij het RTL-Wentink Hollandshowballet. Hier heb ik de toffe ervaring opgedaan om het podium te delen met bekendheden als Glennis Grace, Lee Towers, Jeroen van de Boom, Gorden en Ruth Jacott. Om mijn kennis in dans te verbreden en omdat ik erg graag les geef besloot ik het jaar daarop aansluitend de HBO opleiding, Docent Dans, aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik meegewerkt aan verschillende projecten in het buitenland. Zo ben ik in 2015 werkzaam geweest als docent in Zuid-Afrika en heb ik met kinderen van de lokale community een voorstelling gemaakt. Inmiddels heb ik de AHK ook met succes afgerond en ben nu werkzaam als docent binnen de stijlen: ADV, popshow, improvisatietechnieken, urbanjazz & ballet.

In alle lessen behandel ik dezelfde hoofdthema’s. Wat ik daarin belangrijk vind is dat mijn leerlingen een basiskennis hebben van danstechniek ter ondersteuning van hun danskwaliteiten. Daarnaast wil ik leerlingen graag mee geven dat dans niet alleen om de vorm gaat en wil ze daarom ook leren nadenken over waar een beweging vandaan komt. Op die manier wordt er meer betekenis gegeven aan bewegen. Boven alles staat de sfeer in mijn lessen voorop. Iedereen moet zich veilig en gewaardeerd voelen, voldoening kunnen halen uit de lesstof en het allerbelangrijkst natuurlijk, plezier hebben in wat we doen!

HANNA DE VOS

Dans heeft mij altijd een bijzonder gevoel gegeven. Als kind was ik graag met muziek en dans bezig, maar van ‘de danswereld’ of de mogelijkheid serieus verder te gaan met dansen had ik geen flauw benul. Tot ik op mijn 18e door mijn docent werd gewezen op de academie in Amsterdam. Daar heb ik een dansopleiding gevolgd en de eer gehad samen te mogen werken met een aantal zeer inspirerende personen. Dans is voor mij beweging en gevoel en dit zijn twee begrippen die voor iedereen toegankelijk zijn.
Dus voel je vooral welkom om een keer mee te komen doen in mijn les! 

CLAUDIA LANTINI

Claudia Lantini is born in Italy in the city of Rome, where she started studying dance since she was very young. In 2011 she moved to The Netherlands to study at Codarts ( Rotterdam dance Academy) where she graduated in 2014. Her professional carrier started officially with Het Internationaal Danstheater in Amsterdam and later with Stichting Ens Dance Company in which she is still currently working. Claudia is also involved in other dance projects around Holland , which lead her to become a freelance dancer since 2016.

NAVANIO HERKUL

Navanio Herkul is een professionele danser uit Amsterdam, Die al ruim 15 jaar dans ervaring heeft. Zijn naam is groot in de underground cultuur, dat succes heeft hij te danken aan zij voormalige leraren: Eszteca Noya, Roche Apinsa, Daniel Louis & Marcelo Tumba(aka Afro Kid).
Zelf geeft hij lessen in: Hiphop, House Dance, Krump, Freestyle & Talent Coaching.Voornamelijk door zijn: Kennis en wijsheid weet hij relevant en sterk te staan in zijn werkveld.Daarnaast is hij ook 1 van de Coaches van MBS(Mind, Body & Soul) School of Art. de meest groeiende Dans Talent Academy voor jongeren. Navanio heeft een warm hart voor de jeugd en geeft zijn lessen altijd vol met passie.