TEACHERS YOUTH

RIANNE FOEKEMA

Rianne is geboren in het Friese stadje Sneek. Op haar 18e begon zij na haar havo aan de MBO dansopleiding te Heerenveen. Na deze succesvol afgerond te hebben werd ze aangenomen aan de dansacademie Lucia Marthas te Groningen. Op beide opleidingen heeft zij in veel verschillende stijlen les gekregen en gemerkt dat hier haar kracht ligt. Dit maakt haar lessen en choreografieën dan ook erg divers. Op dit moment is zij als docent alweer meer dan 14 jaar werkzaam en geeft ze les in veel verschillende stijlen bij verschillende dansscholen. Daarnaast is zij ook als uitvoerend danseres en choreografe werkzaam.

YARMILL KROMHOUT

Mijn naam is Yarmill Kromhout. Ik ben freestyle danser en choreogtaaf/maker die zich verdiept in muzikaliteit en ontwikkeling van eigen stijl.
Mijn dansstijl is Urban gericht in de genre Hiphop, R&B House en Afro. Voornamelijk hou ik ervan om te experimenteren met verschillende stijlen. Denk aan freestylen of improviseren. Door te freestylen met mijn leerlingen maak ik nieuwe dansbewegingen die ik dan choreografeer, vastleg en gebruik als dansmateriaal voor kleine of grote presentaties.

CHLOE STEEMAN

Sinds 2008 ben ik afgestudeerd bij Nova collega Mbo dans in Haarlem. Vanaf dat moment ben ik op verschillende plekken in Noord Holland met veel plezier gaan lesgeven aan verschillende leeftijden. Dat plezier is door de jaren heen alleen maar meer versterkt, en dit plezier is dan ook datgene wat ik wil overbrengen op mijn leerlingen. Een fijne sfeer, werken aan techniek en houding zijn belangrijke elementen die ik tijdens mijn les terug laat komen.

SARITA JILLIANTE

Sarita begon op haar 4e met dansen, zoals elk klein meisje is ze begonnen met ballet. Na een aantal jaren kwamen hier meerdere stijlen bij en dit samen met acrobatiek en turnen op Internationaal niveau. Op haar 15e moest ze een keuze maken tussen turnen of dansen op top niveau en koos ze voor dansen. Nadat ze de vooropleiding en het HBO van dansacademie Lucia Marthas heeft afgerond is ze voor een jaar naar Duitsland en Azië geweest om daar te werken, als danseres werkzaam op een cruiseschip van AIDA cruises. Na deze leerzame en uitdagende wereldreis kwam ze terug in Nederland, in Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam als freelance danseres en dansdocent, geeft ze verschillende lessen en workshops door heel Nederland en is ze te zien als danseres in meerdere televisieprogramma’s zoals X Factor, Popstars, Hart voor muziek, Ik hou van holland, So you think you can dance, Voetballer van het jaar, Miljoenenjacht, Kanjer comebackshow en meer. Naast haar televisie ervaringen heeft ze de afgelopen jaren ook in het theater gestaan met meerdere shows en is ze één van de danseressen bij de bekende jaren 90 groep 2 Unlimited waarmee ze regelmatig optredens doet in verschillende landen. In 2012 kreeg ze de kans om als danseres naar Afghanistan te gaan om niet alleen haar werk daar uit te oefenen maar ook te zien hoe het er daar aan toegaat, dit is een hele wijze les en geweldige ervaring geweest.
Naast haar passie ‘werken als danseres’ is Sarita ook al jong begonnen met lesgeven, het is begonnen met technische lessen zoals klassiek ballet, spitzen, jazz, lyrical jazz en popshowmusical bij verschillende dansscholen in Groningen en op de dansacademie Lucia Marthas. Tijdens haar opleiding aan de dansacademie ontwikkelde ze steeds meer interesse en passie voor ander stijlen zoals hiphop, urban, lyrical hiphop enz. Ook hier ging zij in lesgeven en dit ging zo goed dat er steeds meer dansscholen interesse toonden in haar lessen. Op dit moment geeft ze les in Zaandam en Amsterdam en workshops door heel Nederland en kijkt er erg naar uit om les te komen geven bij Amsterdam Dance Centre !

JOEY MULDER

Al op jonge leeftijd wilde ik graag dansen, ik begon op mijn 6e met streetdance lessen en een jaar later ook technieklessen zoals; klassiek, jazz en modern. Toen ik in het demoteam terecht kwam en vaker moest trainen en optreden, kwam ik erachter dat ik met dansen verder wilde. Na mijn middelbare school, ben ik begonnen aan een 4 jarige MBO dansopleiding op het Art & Entertainment College (nu Pact). Waar ik nog meer in aanraking ben gekomen met dansstijlen en manieren van bewegen die voor mij nog onbekend waren en ben ik mijzelf meer en meer gaan ontwikkelen. Na het behalen van mijn diploma, vond ik dat ik nog niet helemaal klaar was om te gaan werken als danser en/of docent en heb ik auditie gedaan voor de opleiding HBO Docent Dans, aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Daar zit ik nu in mijn 4e en laatste jaar, ik heb veel op het podium gestaan, zelf stukken gemaakt en heb ik de ruimte gekregen om mijn eigen stijl en manier van lesgeven te ontwikkelen. Deze kennis draag ik graag over in mijn lessen, daarnaast vind ik het hebben van plezier, muzikaliteit en bewustzijn van het lichaam het belangrijkste en dat draag ik graag over aan mijn leerlingen.

ROOS ANNE BRUGGEMAN

Al heel jong ontwikkelde ik mijn liefde voor de dans en zo stond ik op mijn 10e met mijn hiphop team op het NK. Na jaren verschillende wedstrijden te hebben gedanst wilde ik meer en een dansopleiding kwam daarom ook niet uit de lucht vallen. In Groningen heb ik de vierjarige dansopleiding, Lucia Marthas, afgerond waarbij ik in het laatste jaar een stageplek als danseres had bij het RTL-Wentink Hollandshowballet. Hier heb ik de toffe ervaring opgedaan om het podium te delen met bekendheden als Glennis Grace, Lee Towers, Jeroen van de Boom, Gorden en Ruth Jacott. Om mijn kennis in dans te verbreden en omdat ik erg graag les geef besloot ik het jaar daarop aansluitend de HBO opleiding, Docent Dans, aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik meegewerkt aan verschillende projecten in het buitenland. Zo ben ik in 2015 werkzaam geweest als docent in Zuid-Afrika en heb ik met kinderen van de lokale community een voorstelling gemaakt. Inmiddels heb ik de AHK ook met succes afgerond en ben nu werkzaam als docent binnen de stijlen: ADV, popshow, improvisatietechnieken, urbanjazz & ballet. In alle lessen behandel ik dezelfde hoofdthema’s. Wat ik daarin belangrijk vind is dat mijn leerlingen een basiskennis hebben van danstechniek ter ondersteuning van hun danskwaliteiten. Daarnaast wil ik leerlingen graag mee geven dat dans niet alleen om de vorm gaat en wil ze daarom ook leren nadenken over waar een beweging vandaan komt. Op die manier wordt er meer betekenis gegeven aan bewegen. Boven alles staat de sfeer in mijn lessen voorop. Iedereen moet zich veilig en gewaardeerd voelen, voldoening kunnen halen uit de lesstof en het allerbelangrijkst natuurlijk, plezier hebben in wat we doen!

SOFIE HOFSTEE

Als klein meisje stond Sofie altijd al op het podium, als acrobaat, gymnast of circus artiest. Op haar 13e besloot ze eindelijk mijn eerste dansles te doen. Wat begon met ballroom en latin, bereide zich heel snel verder uit in Hiphop, Jazz, en Ballet. In 2013 besloot ze auditie te doen voor de HBO dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In Tilburg ontwikkelde Sofie zichzelf als een allround danser, contemporary / hiphop / heels / jazz / niets te gek. Afgelopen jaren heeft ze super toffe dingen mogen doen, als videoclips, dance dance dance, deed ze de BAMBI awards in Duitsland, Cabaret du Monde in Parijs en zo nog een heleboel meer. Op haar 18e begon Sofie met lesgeven, nu vier jaar later heeft ze naast haar werk als danseres nog steeds veel plezier in het lesgeven. Elke week verzorgt ze met al haar energie jazz, contemporary, heels en hiphop lessen. Sofie heeft enorm veel zin om komend seizoen te beginnen bij Amsterdam Dance Centre, jij toch ook?

CLAUDIA LANTINI

Claudia Lantini is born in Italy in the city of Rome, where she started studying dance since she was very young. In 2011 she moved to The Netherlands to study at Codarts ( Rotterdam dance Academy) where she graduated in 2014. Her professional carrier started officially with Het Internationaal Danstheater in Amsterdam and later with Stichting Ens Dance Company in which she is still currently working. Claudia is also involved in other dance projects around Holland , which lead her to become a freelance dancer since 2016.

SUSAN HOOGBERGEN

Susan is begonnen met dansen toen ze 4 jaar was. Ze heeft op de middelbare school de VWO kunst- en cultuurklas gevolgd in Eindhoven met dans als eindexamenvak. Daarnaast bij Codarts de Schakelklas gevolgd. Na het eindexamen heeft Susan de opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd en is in 2014 afgestudeerd.

Van 2014-2017 heeft ze in Zwitserland gedanst bij Bite the Bullet Dance Company.
In 2015 heeft Susan samen met 4 andere vrouwen het danscollectief MAN || CO opgericht. Hiermee maakt ze voorstellingen op het grensvlak van dans, theater en performance. Daarnaast geeft ze met MAN || CO workshops aan groepen voor alle leeftijden. Naast het vaste werk voor MAN || CO werkt Susan ook als freelance-danser.

Susan geeft dansles aan alle leeftijden – van peuters tot volwassenen. Haar lessen zijn creatief, uitdagend en hoog in energie. Ze geniet volop van dansen en geeft dit enthousiasme door via haar lessen.

PRISCILLA CORNELIUS

Ik ben op mijn 14e in aanraking gekomen met dansen en vond het heerlijk om te doen.Ik heb toen de vooropleiding bij Lucia Marthas gedaan naast mijn school.Toen ik mijn havo diploma had behaald heb ik de HBO opleiding bij Lucia Martha’s gedaan en dat was zowel de uitvoerende studie maar ook de docentenopleiding.Nadat ik afgestudeerd was heb ik in de musical Saturday Night Fever gezeten.Toen ben ik naar Alkmaar verhuist en heb daar 15 jaar lesgegeven op een goede amateurschool.Ik gaf zowel les aan volwassenen als aan kinderen.En de lessen varieerden van klassiek ballet tot modern / lyrical/ contemporary tot streetdance en een all styles les.Maar het lesgeven aan kinderen vind ik toch wel heel erg leuk.Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en zich kunnen uiten dmv. dans.

CARMEN VAN WEERSEL

Carmen van Weersel is 31 jaar, en komt uit het Brabantse dorpje Etten-Leur.
Ze studeerde af aan de Acteursopleiding met dans en zang (MBO Theaterschool) )in Rotterdam en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten –
Dansacademie met spel en zang.Inmiddels woont ze 8 jaar in Amsterdam en is ze ontwikkeld tot professioneel danseres, actrice, presentatrice en commercieel model. Zo speelde ze in verschillende theatertours van Studio 100, Van Hoorne
Entertainment en Nickelodeon. Afgelopen zomer danste ze in de nieuwe video clip van Sam Feldt en is zeaangenomen bij de RUMAG Young crew.
Als freelancer deed ze vele opdrachten voor Urban Connection & Urban Emotion (Ev Entertainment),Sinds haar afstuderen acteerde Carmen in vele video en fotografie commercials van o.a Basic Fit, Corendon, De NS, Junami, Bolletje en Kordaat and more! Ook was ze te zien in een aantal TV series van o.a RTL Telekids Jul & Julia,Brugklas, Dr Corrie Show en Het Klokhuis.
Met veel energie en passie presenteerde ze videoʼs voor o.a Cosmopolitan,
Estee Lauder, So Fine, XITE en verschillende festival en event reports.
Naast haar uitvoerende talenten heeft Carmen zich ook ontwikkeld als top
docent. Zo is ze al jaren met veel liefde, dans en zang docente bij “ Beatzone” in
Amsterdam, en trainde ze de Young Urban Talent Teams en voorselectie.
Sinds 2018 is ze ook dans docent bij “Fanwork Musicals” en “Walkaplank”.
Dit jaar komt ze het Amsterdam Dance Centre team versterken,
en daar heeft ze ontzettend veel zin in! Mocht je meer willen weten over Carmen,check dan haar website: www.carmenvanweersel.com
of volg haar werkzaamheden op www.instagram.com/carmenvanweersel

ROMA KOOLEN

Roma is professioneel danser en dansdocent. In haar moderne danslessen legt ze de focus op zowel de technische als de performance kant van dans. Door uiteenlopende oefeningen wordt kracht, alignment en flexibiliteit getraind en eigen creativiteit gestimuleerd. Het doel is om basis kennis op te bouwen en plezier te hebben met bewegen! In 2013 studeerde Roma af in Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar stage studeerde ze een semester aan SUNY Purchase in New York. Sinds 2015 maakt en danst ze verschillende producties van danscollectief MAN || CO, waar ze tot op heden mee langs festivals en theaters door heel Nederland tourt.

ANNA LIVIA KRUIDENIER

Tijdens mijn Havo heb ik de vooropleiding van de Nationale Ballet Academie op de Theaterschool in Amsterdam afgerond. Daarna heb ik me verdiept in hedendaagse dans op het HBO Moderne TheaterDans in Amsterdam. Na mijn afstuderen ben ik ruim tien jaar lang professioneel uitvoerend danseres geweest, altijd al met een drang naar zelf choreografieën verzinnen. Naast het maken en uitvoeren heb ik altijd al veel plezier beleefd in het lesgeven. Nu ik de stap volledig heb gezet naar ‘dansdocent’, geef ik klassiek ballet, inclusief spitzen, en moderne dans aan alle niveau’s en leeftijden vanaf 3 jaar tot.. oneindig! Mijn lessen hebben een gebalanceerde mix van de gevraagde techniek leren die gezond is voor het individuele lichaam, en dansplezier en zelfexpressie in het vrijer dansen.

JENILY WAGENMAKERS

Jenily Wagenmakers is als uitvoerend en docent afgestudeerd aan de Dansacademie Lucia Marthas in 2008. Daarna heeft ze jarenlang internationaal gedanst in musicals, theatershows en op televisie. Zoals: Tarzan, Nike, The Voice kids, Popstars, X factor, Hollands got talent, Sensation White, Gouden Televiziering, Schwarzkopf, Vrienden van Amstel live, Let’s Dance Ziggodome, Heineken en vele anderen. Ook zit ze al 8 jaar bij de illusionist Hans Klok, als zijn vaste assistente. En is ze meegegaan naar Las Vegas. Daarnaast heeft ze een grote passie voor het lesgeven, en heeft ze sinds haar opleiding op verschillende dansscholen les gegeven. Op een fijne manier leren dansen staat centraal in haar les.