DARCY BOONK

Mijn naam is Darcy (Darlicia) Boonk en ben een all-round danser. Sinds jongs af aan ben ik in verschillende stijlen les gaan nemen en deed ik mee aan streetdance/hiphop wedstrijden. Pas in 2016 ben ik mezelf serieus gaan ontwikkelen door naast de havo de vooropleiding van Lucia Marthas te Groningen te gaan doen voor 2 jaar. In 2018 ben ik naar Amsterdam verhuisd voor de dansopleiding van het Nova College te Haarlem en ben in 2021 afgestudeerd. Sindsdien ben ik met veel plezier les gaan geven na een geslaagde stage bij Beatzone. Naast het les geven ben ik nog wel eens te zien in de K-POP community met mijn dans (cover) groep ABM Crew op Youtube of evenementen en af en toe in reclamespotjes (Look-O-Look, Adidas). Ik ben van alle markten thuis en deel mijn passie graag. Daarom zijn mijn lessen voor alles en iedereen. 

YARMILL KROMHOUT

Mijn naam is Yarmill Kromhout. Ik ben freestyle danser en choreogtaaf/maker die zich verdiept in muzikaliteit en ontwikkeling van eigen stijl.
Mijn dansstijl is Urban gericht in de genre Hiphop, R&B House en Afro. Voornamelijk hou ik ervan om te experimenteren met verschillende stijlen. Denk aan freestylen of improviseren. Door te freestylen met mijn leerlingen maak ik nieuwe dansbewegingen die ik dan choreografeer, vastleg en gebruik als dansmateriaal voor kleine of grote presentaties.

CHLOE STEEMAN

Sinds 2008 ben ik afgestudeerd bij Nova collega Mbo dans in Haarlem. Vanaf dat moment ben ik op verschillende plekken in Noord Holland met veel plezier gaan lesgeven aan verschillende leeftijden. Dat plezier is door de jaren heen alleen maar meer versterkt, en dit plezier is dan ook datgene wat ik wil overbrengen op mijn leerlingen. Een fijne sfeer, werken aan techniek en houding zijn belangrijke elementen die ik tijdens mijn les terug laat komen.

SARITA JILLIANTE

Sarita begon op haar 4e met dansen, zoals elk klein meisje is ze begonnen met ballet. Na een aantal jaren kwamen hier meerdere stijlen bij en dit samen met acrobatiek en turnen op Internationaal niveau. Op haar 15e moest ze een keuze maken tussen turnen of dansen op top niveau en koos ze voor dansen. Nadat ze de vooropleiding en het HBO van dansacademie Lucia Marthas heeft afgerond is ze voor een jaar naar Duitsland en Azië geweest om daar te werken, als danseres werkzaam op een cruiseschip van AIDA cruises. Na deze leerzame en uitdagende wereldreis kwam ze terug in Nederland, in Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam als freelance danseres en dansdocent, geeft ze verschillende lessen en workshops door heel Nederland en is ze te zien als danseres in meerdere televisieprogramma’s zoals X Factor, Popstars, Hart voor muziek, Ik hou van holland, So you think you can dance, Voetballer van het jaar, Miljoenenjacht, Kanjer comebackshow en meer. Naast haar televisie ervaringen heeft ze de afgelopen jaren ook in het theater gestaan met meerdere shows en is ze één van de danseressen bij de bekende jaren 90 groep 2 Unlimited waarmee ze regelmatig optredens doet in verschillende landen. In 2012 kreeg ze de kans om als danseres naar Afghanistan te gaan om niet alleen haar werk daar uit te oefenen maar ook te zien hoe het er daar aan toegaat, dit is een hele wijze les en geweldige ervaring geweest.
Naast haar passie ‘werken als danseres’ is Sarita ook al jong begonnen met lesgeven, het is begonnen met technische lessen zoals klassiek ballet, spitzen, jazz, lyrical jazz en popshowmusical bij verschillende dansscholen in Groningen en op de dansacademie Lucia Marthas. Tijdens haar opleiding aan de dansacademie ontwikkelde ze steeds meer interesse en passie voor ander stijlen zoals hiphop, urban, lyrical hiphop enz. Ook hier ging zij in lesgeven en dit ging zo goed dat er steeds meer dansscholen interesse toonden in haar lessen. Op dit moment geeft ze les in Zaandam en Amsterdam en workshops door heel Nederland en kijkt er erg naar uit om les te komen geven bij Amsterdam Dance Centre !

JOEY MULDER

Al op jonge leeftijd wilde ik graag dansen, ik begon op mijn 6e met streetdance lessen en een jaar later ook technieklessen zoals; klassiek, jazz en modern. Toen ik in het demoteam terecht kwam en vaker moest trainen en optreden, kwam ik erachter dat ik met dansen verder wilde. Na mijn middelbare school, ben ik begonnen aan een 4 jarige MBO dansopleiding op het Art & Entertainment College (nu Pact). Waar ik nog meer in aanraking ben gekomen met dansstijlen en manieren van bewegen die voor mij nog onbekend waren en ben ik mijzelf meer en meer gaan ontwikkelen. Na het behalen van mijn diploma, vond ik dat ik nog niet helemaal klaar was om te gaan werken als danser en/of docent en heb ik auditie gedaan voor de opleiding HBO Docent Dans, aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Daar zit ik nu in mijn 4e en laatste jaar, ik heb veel op het podium gestaan, zelf stukken gemaakt en heb ik de ruimte gekregen om mijn eigen stijl en manier van lesgeven te ontwikkelen. Deze kennis draag ik graag over in mijn lessen, daarnaast vind ik het hebben van plezier, muzikaliteit en bewustzijn van het lichaam het belangrijkste en dat draag ik graag over aan mijn leerlingen.

ROOS ANNE BRUGGEMAN

Al heel jong ontwikkelde ik mijn liefde voor de dans en zo stond ik op mijn 10e met mijn hiphop team op het NK. Na jaren verschillende wedstrijden te hebben gedanst wilde ik meer en een dansopleiding kwam daarom ook niet uit de lucht vallen. In Groningen heb ik de vierjarige dansopleiding, Lucia Marthas, afgerond waarbij ik in het laatste jaar een stageplek als danseres had bij het RTL-Wentink Hollandshowballet. Hier heb ik de toffe ervaring opgedaan om het podium te delen met bekendheden als Glennis Grace, Lee Towers, Jeroen van de Boom, Gorden en Ruth Jacott. Om mijn kennis in dans te verbreden en omdat ik erg graag les geef besloot ik het jaar daarop aansluitend de HBO opleiding, Docent Dans, aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik meegewerkt aan verschillende projecten in het buitenland. Zo ben ik in 2015 werkzaam geweest als docent in Zuid-Afrika en heb ik met kinderen van de lokale community een voorstelling gemaakt. Inmiddels heb ik de AHK ook met succes afgerond en ben nu werkzaam als docent binnen de stijlen: ADV, popshow, improvisatietechnieken, urbanjazz & ballet. In alle lessen behandel ik dezelfde hoofdthema’s. Wat ik daarin belangrijk vind is dat mijn leerlingen een basiskennis hebben van danstechniek ter ondersteuning van hun danskwaliteiten. Daarnaast wil ik leerlingen graag mee geven dat dans niet alleen om de vorm gaat en wil ze daarom ook leren nadenken over waar een beweging vandaan komt. Op die manier wordt er meer betekenis gegeven aan bewegen. Boven alles staat de sfeer in mijn lessen voorop. Iedereen moet zich veilig en gewaardeerd voelen, voldoening kunnen halen uit de lesstof en het allerbelangrijkst natuurlijk, plezier hebben in wat we doen!

KARINA STOFFELEN-AL

Ik ben Karina Stoffelen, 42 jaar en geef les aan kinderen en volwassenen. Ik wil niet zomaar een dansles geven, maar een klassieke, klassiek balletles! Sinds mijn zevende heeft het mijn hart gestolen. Na een tijd balletacademie (Havo voor Muziek en Dans bij Codarts Rotterdam), twee jaar bewegingstheater (Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam) en een yogadocent- en balletdocentopleiding, ben ik volledig les gaan geven in ballet. Na overtuigde omzwervingen- ik heb ook vier jaar gewerkt als gediplomeerd fysiotherapeut- combineer ik nu al mijn kennis in de lessen. Ik zorg dat ze gezond zijn, in balans qua oefeningen, leerzaam/ compact in informatie en vooral leuk.
Ik geef veel technische oefeningen, maar houd vooral van artisticiteit…: karakter! InlevingI Dán ga je echt dansen! Door positief te zijn haal ik graag het beste uit iedereen en hebben we met elkaar plezier.

CLAUDIA LANTINI

Claudia Lantini is born in Italy in the city of Rome, where she started studying dance since she was very young. In 2011 she moved to The Netherlands to study at Codarts ( Rotterdam dance Academy) where she graduated in 2014. Her professional carrier started officially with Het Internationaal Danstheater in Amsterdam and later with Stichting Ens Dance Company in which she is still currently working. Claudia is also involved in other dance projects around Holland , which lead her to become a freelance dancer since 2016.

SUSAN HOOGBERGEN

Susan is begonnen met dansen toen ze 4 jaar was. Ze heeft op de middelbare school de VWO kunst- en cultuurklas gevolgd in Eindhoven met dans als eindexamenvak. Daarnaast bij Codarts de Schakelklas gevolgd. Na het eindexamen heeft Susan de opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd en is in 2014 afgestudeerd.

Van 2014-2017 heeft ze in Zwitserland gedanst bij Bite the Bullet Dance Company.
In 2015 heeft Susan samen met 4 andere vrouwen het danscollectief MAN || CO opgericht. Hiermee maakt ze voorstellingen op het grensvlak van dans, theater en performance. Daarnaast geeft ze met MAN || CO workshops aan groepen voor alle leeftijden. Naast het vaste werk voor MAN || CO werkt Susan ook als freelance-danser.

Susan geeft dansles aan alle leeftijden – van peuters tot volwassenen. Haar lessen zijn creatief, uitdagend en hoog in energie. Ze geniet volop van dansen en geeft dit enthousiasme door via haar lessen.

PRISCILLA CORNELIUS

Ik ben op mijn 14e in aanraking gekomen met dansen en vond het heerlijk om te doen.Ik heb toen de vooropleiding bij Lucia Marthas gedaan naast mijn school.Toen ik mijn havo diploma had behaald heb ik de HBO opleiding bij Lucia Martha’s gedaan en dat was zowel de uitvoerende studie maar ook de docentenopleiding.Nadat ik afgestudeerd was heb ik in de musical Saturday Night Fever gezeten.Toen ben ik naar Alkmaar verhuist en heb daar 15 jaar lesgegeven op een goede amateurschool.Ik gaf zowel les aan volwassenen als aan kinderen.En de lessen varieerden van klassiek ballet tot modern / lyrical/ contemporary tot streetdance en een all styles les.Maar het lesgeven aan kinderen vind ik toch wel heel erg leuk.Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en zich kunnen uiten dmv. dans.

ROMA KOOLEN

Roma is professioneel danser en dansdocent. In haar moderne danslessen legt ze de focus op zowel de technische als de performance kant van dans. Door uiteenlopende oefeningen wordt kracht, alignment en flexibiliteit getraind en eigen creativiteit gestimuleerd. Het doel is om basis kennis op te bouwen en plezier te hebben met bewegen! In 2013 studeerde Roma af in Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar stage studeerde ze een semester aan SUNY Purchase in New York. Sinds 2015 maakt en danst ze verschillende producties van danscollectief MAN || CO, waar ze tot op heden mee langs festivals en theaters door heel Nederland tourt.

ANNA LIVIA KRUIDENIER

Tijdens mijn Havo heb ik de vooropleiding van de Nationale Ballet Academie op de Theaterschool in Amsterdam afgerond. Daarna heb ik me verdiept in hedendaagse dans op het HBO Moderne TheaterDans in Amsterdam. Na mijn afstuderen ben ik ruim tien jaar lang professioneel uitvoerend danseres geweest, altijd al met een drang naar zelf choreografieën verzinnen. Naast het maken en uitvoeren heb ik altijd al veel plezier beleefd in het lesgeven. Nu ik de stap volledig heb gezet naar ‘dansdocent’, geef ik klassiek ballet, inclusief spitzen, en moderne dans aan alle niveau’s en leeftijden vanaf 3 jaar tot.. oneindig! Mijn lessen hebben een gebalanceerde mix van de gevraagde techniek leren die gezond is voor het individuele lichaam, en dansplezier en zelfexpressie in het vrijer dansen.

JENILY WAGENMAKERS

Jenily Wagenmakers is als uitvoerend en docent afgestudeerd aan de Dansacademie Lucia Marthas in 2008. Daarna heeft ze jarenlang internationaal gedanst in musicals, theatershows en op televisie. Zoals: Tarzan, Nike, The Voice kids, Popstars, X factor, Hollands got talent, Sensation White, Gouden Televiziering, Schwarzkopf, Vrienden van Amstel live, Let’s Dance Ziggodome, Heineken en vele anderen. Ook zit ze al 8 jaar bij de illusionist Hans Klok, als zijn vaste assistente. En is ze meegegaan naar Las Vegas. Daarnaast heeft ze een grote passie voor het lesgeven, en heeft ze sinds haar opleiding op verschillende dansscholen les gegeven. Op een fijne manier leren dansen staat centraal in haar les.

 

Het entertainment gevoel zat er bij Debbie al jong in, van dansen in de woonkamer naar  amateurscholen tot later professionele scholen waaronder de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast dat Debbie een liefde heeft voor performen en op de planken staan, wilde ze dit ook graag delen en is zich op een gegeven moment meer gaan verdiepen in de anatomie van de mens en de didactische invalshoeken. Het creatieve verbinden met het maatschappelijke. 

 Al een X aantal jaren heeft ze een mooie balans gevonden in zowel het doceren als performen, maar ook creëren. Ze heeft al veel mooie projecten mogen bewerkstelligen, als danser, maker en docent, voor o.a. museumnacht, festivals en theater.

 

 In haar lessen ligt de focus op ontspanning, presentatie en groove. Ontspanning in je lijf geeft je zoveel meer dan je zelf ooit durft te bedenken. Een ongedwongen sfeer, goeie dynamiek en flow en de juiste beats is waar Debbie Huisman voor staat!

 

Mijn naam is Imke van der Willik en ben geboren op 05-12-2002 in het mooie stadje Zwolle. Op mijn vierde ben ik begonnen als mini danseresje bij DIFF Dance Centre in Zwolle en sindsdien is mijn passie voor dans nooit verloren gegaan. Na de basisschool ging ik naar het Meander College en daar heb ik de HAVO afgerond. Vanaf het moment dat ik naar de middelbare school ging, begon ik dans steeds serieuzer te nemen. Ik kwam vanaf mijn elfde bij het Showballet van DIFF Dance Centre en danste op jonge leeftijd al grote shows. Vanaf dat moment wist ik het zeker, dit wordt mijn toekomst! Ik nam extra technische danslessen zoals jazz en klassiek ballet, en deed in 2014 auditie voor de vooropleiding. Ik heb 4 jaar lang de vooropleiding dans in Zwolle gevolgd. Ik kreeg hier les in onder andere: klassiek ballet, moderne dans, jazz, hiphop, latin, floorwork en dansimprovisatie. Op mijn veertiende deed ik auditie voor de opstapcursus van Fontys in Tilburg en werd hier aangenomen. Vanaf dat moment ging ik ieder weekend heen en weer naar Tilburg om mijn dansdroom waar te maken. Nadat ik twee jaar lang de opstap cursus heb gevolgd deed ik auditie voor HBO dans Fontys (contemporary urban) en werd hier ook aangenomen. Vervolgens op mijn 16e, na de HAVO, naar Tilburg verhuisd. Nu geef ik veel les op de dansschool waar ik alles heb mogen leren op jonge leeftijd, DIFF Dance Centre. Mijn passie voor het lesgeven van kids, maar ook volwassenen, groeit iedere dag. Het overbrengen van mijn kennis en ervaring op de volgende generatie dansers en danseressen geeft mij voldoening. Daarbij ben ik ook werkzaam als uitvoerend danseres, denk aan het dansen van shows met artiesten, shoots voor merken etc. Naast dans heb is fashion een grote hobby van mij. Als ik een middag vrij ben, ben ik regelmatig te vinden in kledingwinkels of met mijn neus in mijn telefoon om alle nieuwe collecties te bekijken. Ik heb dan ook drie jaar als verkoopmedewerker bij de C&A gewerkt. Hier heb ik veel mogen leren wat betreft samenwerking, collegialiteit en het omgaan met de klant. Na deze drie jaar heb ik ontslag moeten nemen omdat dans een steeds grotere factor werd in mijn leven. Ik hoop dat ik in de toekomst nog meer mooie ervaringen mag opdoen.

This website uses cookies

We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our website traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. These partners may combine this information with other information that you have provided to them or that they have collected based on your use of their services.