ESTHER SCHELLER

Na 2,5 jaar Dansacademie in Amsterdam is zij de wereld in gegaan en studeerde verder in onder andere New York, London,Tokyo Seoul en Mexico. Hier deed ze ook verschillende shows waaronder “42nd Street” (tap musical) “Moulin Rouge” en “Hans klok”. Verder heeft zij zich ontwikkeld als lerares in Streetdance, Jazz en Pilates en heeft zij de basis gelegd voor het platform “New Dance Company”. Nu is zij weer werkzaam bij ADC waar zij zelf als tiener ook heeft gedanst en verwelkomt iedereen die bij haar les komt volgen. “Ik heb altijd mijn passie in dans gevolgd dat is mijn kracht en kennis” -Esther-

KELLY BRUYNING

Ik ben Kelly 24 jaar en kom uit Amsterdam. Ik ben begonnen op m’n achtste met dansen aan de vooropleiding van Lucia Marthas waar ik in aanraking kwam met veel verschillende stijlen. Daarna heb ik een paar jaar niet meer zelf gedanst maar begon ik op mijn 16e met lesgeven bij diverse culturele instellingen en buurt centra’s. Ik heb in die periode veel gewerkt met jongeren in diverse omstandigheden en achtergronden. Toch begon het zelf dansen weer te kriebelen en deed op mijn 19e auditie voor de Fontys Dansacademie in Tilburg en heb daar een jaar aan de moderne afdeling gestudeerd. Maar omdat ik ook graag wilde acteren en zingen heb ik na het behalen van m’n propedeuse auditie gedaan voor de Theaterschool in Amsterdam bij de Jazz-Musical afdeling en ben ook aan deze opleiding in 2013 afgestudeerd. Ik ben vanaf mijn 16e gedurende mijn opleidingen altijd blijven lesgeven omdat er niks mooiers is dan om te delen wat je zo gelukkig maakt. Ik werk nu als freelancer en ben als docent verbonden aan diverse dansscholen en stichtingen zowel binnen als buiten Amsterdam, en als danser doe ik losse dans projecten en producties want ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik geef les van klassiek tot hiphop en alles daar tussen in maar wat ik ook geef in mijn les staat hard werken, leren en plezier altijd centraal!

RIANNE FOEKEMA

Rianne is geboren in het Friese stadje Sneek. Op haar 18e begon zij na haar havo aan de MBO dansopleiding te Heerenveen. Na deze succesvol afgerond te hebben werd ze aangenomen aan de dansacademie Lucia Marthas te Groningen. Op beide opleidingen heeft zij in veel verschillende stijlen les gekregen en gemerkt dat hier haar kracht ligt. Dit maakt haar lessen en choreografieën dan ook erg divers. Op dit moment is zij als docent alweer meer dan 14 jaar werkzaam en geeft ze les in veel verschillende stijlen bij verschillende dansscholen. Daarnaast is zij ook als uitvoerend danseres en choreografe werkzaam.

KITTY vd WULP WILMINK

Ik dans zo lang ik me kan herinneren en daarom was het een logische stap om na mijn havo-diploma door te gaan naar de dansopleiding. Na het behalen van mijn docent dans diploma te Haarlem in 2007 ben ik doorgegaan naar de hogere school voor de kunsten te Amsterdam en heb ik in 2011 mijn diploma moderne theaterdans uitvoerend behaald. In 2016-2017 heb ik, opzoek naar meer verdieping in het vak en het behalen van mijn lesbevoegdheid, de 1-jarige HBO opleiding danseducatie in Tilburg succesvol afgerond. Ik geef alle leeftijden les en met plezier leren dansen staat bij mij voorop. Mijn danslessen hebben een veilig karakter en op een speelse manier, gebruikmakend van de fantasie leer je dansen.
Ik verwelkom de leerlingen met een lach bij de deur en zorg dat iedereen weer met een lach door die deur naar huis gaat.
De danslessen sluiten aan bij de belevingswereld, interesse en het dansniveau van de leerling. Door de les per week uit te bouwen wordt er steeds meer geleerd.

NICOLE GEERTRUIDA

Nicole Geertruida is in 2013 afgestudeerd aan de Jazz-Musical dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar volgde ze ook de vooropleiding 5 O Clock. Werkervaring deed ze inmiddels op in diverse theater/dans producties waaronder Buoso van de Union Dance Company en The Caribbean Story Showcase van Gary Nurse & Naomi Deira beiden in Londen. In Nederland werkte ze o.a. met Alida Dors, Bryan Druiventak, Erik Kaiel, Wies Bloemen en nog vele anderen. Nicole geeft al enige tijd aan alle leeftijden dansles met name aan kids. “ik geniet van lesgeven omdat het een fijne uitwisseling is van energie en beweging op muziek.
Kinderen houden je scherp, zijn eerlijk en puur. Ik houd daarvan!” Nicole legt tijdens haar lessen de nadruk op plezier maken en tegelijkertijd het uitvinden van de krachten en talenten van haar leerlingen. Nicole is gespecialiseerd in verschillende dansstijlen zoals hiphop, modern, afrikaans en jazz.

YVONNE SCHELLEKENS

Yvonne is afgestudeerd aan de bacheloropleiding Docent Dans op Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Ze geeft lessen kinderdans, klassiek ballet, streetdance en jazz en is werkzaam op dans- en basisscholen. Ook is ze choreograaf bij een musicalvereniging. Naast het doceren is Yvonne nog werkzaam als productieleider van verschillende dansprojecten in onder andere Den Haag.

Dans is meer dan plezier. Door middel van dans krijgen we de mogelijkheid te ontdekken wie we zijn, hoe en waar we kunnen bewegen, hoe het voelt om te bewegen, welke bewegingen bij ons passen en of deze verschillen of hetzelfde zijn als andermans bewegingen. We leren beslissingen maken, ontwikkelen onze verbeelding, en het uiten van gevoelens en ideeën en het delen met anderen. Dans is een ontwikkelings- en ontdekkingstocht.‘

‘Dans gaat niet om het aanleren van pasjes en het kopiëren van vormen, dans is een belevings- en uitingsvorm en juist daarom toegankelijk voor iedereen.’

LISA BALL

Is in 2013 afgestudeerd als modern danseres aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg. Daarvoor volgde zij een opleiding voor dansdocent en ging naar de vooropleiding van Lucia Marthas in Groningen.
Sindsdien is ze gaan werken als freelance danseres en docent. Zo werkte o.a. voor het IJ-festival, Circus Renz en deed verschillende dansopdrachten in het buitenland. Ze geeft al jarenlang met veel plezier les in de stijlen Ballet en Modern. Belangrijk is dat iedereen een kans krijgt zichzelf te leren ontwikkelen in hun eigen talent. En dat benaderd ze met veel enthousiasme & positiviteit.

CHLOE STEEMAN

Sinds 2008 ben ik afgestudeerd bij Nova collega Mbo dans in Haarlem. Vanaf dat moment ben ik op verschillende plekken in Noord Holland met veel plezier gaan lesgeven aan verschillende leeftijden. Dat plezier is door de jaren heen alleen maar meer versterkt, en dit plezier is dan ook datgene wat ik wil overbrengen op mijn leerlingen. Een fijne sfeer, werken aan techniek en houding zijn belangrijke elementen die ik tijdens mijn les terug laat komen.

SARITA JILLIANTE
Sarita begon op haar 4e met dansen, zoals elk klein meisje is ze begonnen met ballet. Na een aantal jaren kwamen hier meerdere stijlen bij en dit samen met acrobatiek en turnen op Internationaal niveau. Op haar 15e moest ze een keuze maken tussen turnen of dansen op top niveau en koos ze voor dansen. Nadat ze de vooropleiding en het HBO van dansacademie Lucia Marthas heeft afgerond is ze voor een jaar naar Duitsland en Azië geweest om daar te werken, als danseres werkzaam op een cruiseschip van AIDA cruises. Na deze leerzame en uitdagende wereldreis kwam ze terug in Nederland, in Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam als freelance danseres en dansdocent, geeft ze verschillende lessen en workshops door heel Nederland en is ze te zien als danseres in meerdere televisieprogramma’s zoals X Factor, Popstars, Hart voor muziek, Ik hou van holland, So you think you can dance, Voetballer van het jaar, Miljoenenjacht, Kanjer comebackshow en meer. Naast haar televisie ervaringen heeft ze de afgelopen jaren ook in het theater gestaan met meerdere shows en is ze één van de danseressen bij de bekende jaren 90 groep 2 Unlimited waarmee ze regelmatig optredens doet in verschillende landen. In 2012 kreeg ze de kans om als danseres naar Afghanistan te gaan om niet alleen haar werk daar uit te oefenen maar ook te zien hoe het er daar aan toegaat, dit is een hele wijze les en geweldige ervaring geweest.
Naast haar passie ‘werken als danseres’ is Sarita ook al jong begonnen met lesgeven, het is begonnen met technische lessen zoals klassiek ballet, spitzen, jazz, lyrical jazz en popshowmusical bij verschillende dansscholen in Groningen en op de dansacademie Lucia Marthas. Tijdens haar opleiding aan de dansacademie ontwikkelde ze steeds meer interesse en passie voor ander stijlen zoals hiphop, urban, lyrical hiphop enz. Ook hier ging zij in lesgeven en dit ging zo goed dat er steeds meer dansscholen interesse toonden in haar lessen. Op dit moment geeft ze les in Zaandam en Amsterdam en workshops door heel Nederland en kijkt er erg naar uit om les te komen geven bij Amsterdam Dance Centre !

JOEY MULDER

Al op jonge leeftijd wilde ik graag dansen, ik begon op mijn 6e met streetdance lessen en een jaar later ook technieklessen zoals; klassiek, jazz en modern. Toen ik in het demoteam terecht kwam en vaker moest trainen en optreden, kwam ik erachter dat ik met dansen verder wilde. Na mijn middelbare school, ben ik begonnen aan een 4 jarige MBO dansopleiding op het Art & Entertainment College (nu Pact). Waar ik nog meer in aanraking ben gekomen met dansstijlen en manieren van bewegen die voor mij nog onbekend waren en ben ik mijzelf meer en meer gaan ontwikkelen. Na het behalen van mijn diploma, vond ik dat ik nog niet helemaal klaar was om te gaan werken als danser en/of docent en heb ik auditie gedaan voor de opleiding HBO Docent Dans, aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Daar zit ik nu in mijn 4e en laatste jaar, ik heb veel op het podium gestaan, zelf stukken gemaakt en heb ik de ruimte gekregen om mijn eigen stijl en manier van lesgeven te ontwikkelen. Deze kennis draag ik graag over in mijn lessen, daarnaast vind ik het hebben van plezier, muzikaliteit en bewustzijn van het lichaam het belangrijkste en dat draag ik graag over aan mijn leerlingen.

ROOS ANNE BRUGGEMAN

Al heel jong ontwikkelde ik mijn liefde voor de dans en zo stond ik op mijn 10e met mijn hiphop team op het NK. Na jaren verschillende wedstrijden te hebben gedanst wilde ik meer en een dansopleiding kwam daarom ook niet uit de lucht vallen. In Groningen heb ik de vierjarige dansopleiding, Lucia Marthas, afgerond waarbij ik in het laatste jaar een stageplek als danseres had bij het RTL-Wentink Hollandshowballet. Hier heb ik de toffe ervaring opgedaan om het podium te delen met bekendheden als Glennis Grace, Lee Towers, Jeroen van de Boom, Gorden en Ruth Jacott. Om mijn kennis in dans te verbreden en omdat ik erg graag les geef besloot ik het jaar daarop aansluitend de HBO opleiding, Docent Dans, aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik meegewerkt aan verschillende projecten in het buitenland. Zo ben ik in 2015 werkzaam geweest als docent in Zuid-Afrika en heb ik met kinderen van de lokale community een voorstelling gemaakt. Inmiddels heb ik de AHK ook met succes afgerond en ben nu werkzaam als docent binnen de stijlen: ADV, popshow, improvisatietechnieken, urbanjazz & ballet. In alle lessen behandel ik dezelfde hoofdthema’s. Wat ik daarin belangrijk vind is dat mijn leerlingen een basiskennis hebben van danstechniek ter ondersteuning van hun danskwaliteiten. Daarnaast wil ik leerlingen graag mee geven dat dans niet alleen om de vorm gaat en wil ze daarom ook leren nadenken over waar een beweging vandaan komt. Op die manier wordt er meer betekenis gegeven aan bewegen. Boven alles staat de sfeer in mijn lessen voorop. Iedereen moet zich veilig en gewaardeerd voelen, voldoening kunnen halen uit de lesstof en het allerbelangrijkst natuurlijk, plezier hebben in wat we doen!

HANNA DE VOS

Dans heeft mij altijd een bijzonder gevoel gegeven. Als kind was ik graag met muziek en dans bezig, maar van ‘de danswereld’ of de mogelijkheid serieus verder te gaan met dansen had ik geen flauw benul. Tot ik op mijn 18e door mijn docent werd gewezen op de academie in Amsterdam. Daar heb ik een dansopleiding gevolgd en de eer gehad samen te mogen werken met een aantal zeer inspirerende personen. Dans is voor mij beweging en gevoel en dit zijn twee begrippen die voor iedereen toegankelijk zijn.
Dus voel je vooral welkom om een keer mee te komen doen in mijn les!

SOFIE HOFSTEE

Als klein meisje stond Sofie altijd al op het podium, als acrobaat, gymnast of circus artiest. Op haar 13e besloot ze eindelijk mijn eerste dansles te doen. Wat begon met ballroom en latin, bereide zich heel snel verder uit in Hiphop, Jazz, en Ballet. In 2013 besloot ze auditie te doen voor de HBO dansacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In Tilburg ontwikkelde Sofie zichzelf als een allround danser, contemporary / hiphop / heels / jazz / niets te gek. Afgelopen jaren heeft ze super toffe dingen mogen doen, als videoclips, dance dance dance, deed ze de BAMBI awards in Duitsland, Cabaret du Monde in Parijs en zo nog een heleboel meer. Op haar 18e begon Sofie met lesgeven, nu vier jaar later heeft ze naast haar werk als danseres nog steeds veel plezier in het lesgeven. Elke week verzorgt ze met al haar energie jazz, contemporary, heels en hiphop lessen. Sofie heeft enorm veel zin om komend seizoen te beginnen bij Amsterdam Dance Centre, jij toch ook?

CLAUDIA LANTINI

Claudia Lantini is born in Italy in the city of Rome, where she started studying dance since she was very young. In 2011 she moved to The Netherlands to study at Codarts ( Rotterdam dance Academy) where she graduated in 2014. Her professional carrier started officially with Het Internationaal Danstheater in Amsterdam and later with Stichting Ens Dance Company in which she is still currently working. Claudia is also involved in other dance projects around Holland , which lead her to become a freelance dancer since 2016.

AWA NGOM

Mijn naam is Awa en ik ben begonnen met dansen toen ik vier jaar was. Dansen zit in mijn bloed en speelt een hele grote rol in mijn leven. Ik kan me geen leven voorstellen zonder muziek en dansen. Vier jaar geleden heb ik de liefde van mijn leven gevonden: Dancehall. Dit is een complexe dansstijl en vergt veel research naar de achtergrond en cultuur. Ik ben me hier in gaan verdiepen en het heeft mijn hart gestolen. Ik ben lessen gaan volgen in Nederland en in het buitenland en heb daar veel van geleerd. Mijn doel is om Nederland te laten zien wat Dancehall is en dan ook vooral in te gaan op de inhoud en achtergrond van de stijl.

BIO BRITT TEELING

Britt begon al vroeg met Ballet. Naast klassiek ballet deed Britt tevens aan Jazzballet, Tapdans, streetdance en Spitzen. Op haar 11e begon ze bij een Musicalvereniging in Alkmaar. Op de middelbare school kreeg Britt als extra bijvak dans op school. Op haar 16e is ze haar vervolg opleiding gaan doen aan het NOVA college te Haarlem MBO Dansdocent waar ze alle kneepjes van het lesgeven heeft geleerd. Britt heeft op veel  basisscholen en middelbare scholen workshops gegeven. Na het Nova college heeft Britt de 4 jarige opleiding Frank Sanders Akademie gevolgd. Britt heeft gedanst bij ‘’De Toppers in concert’’  bij Gatsby Coolcollective en op Aida Cruises.

NATHALIE HO KANG YOU

Nathalie Ho-Kang-You is vanaf haar 9de levensjaar professioneel actief met klassiek ballet. Haar
training begon op de vooropleiding van het Conservatorium in Tilburg. Twee jaar later werd zij
aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij tot het eerste jaar HBO heeft
afgerond. Ze besloot toen de grote overstap te maken naar moderne dans en werd in het tweede
jaar HBO toegelaten tot de Rotterdamse Academie (nu CODARTS genaamd). Tijdens haar studie
ontving zij de aanmoedigingsprijs van het Dansers Fonds ’96. Met deze prijs heeft zij trainingen
gevolgd tijdens de Summer schools in New York bij de studio’s van Merce Cunningham, Martha
Graham, Alvin Ailey, Joffrey Ballet School. Een jaar later ontving zij een stipendium van het VSB
Fonds en heeft daarmee een uitwisselingsprogramma kunnen volgen aan de State University van
New York SUNY Purchase. Nathalie heeft na haar studie bij verschillende neoklassieke en moderne
dansgezelschappen gedanst (Djazzex, Herman Finkers Oudejaarsconference 2015, NBprojects,
Renaissance de la Danse, Cloud Chamber II, Danstheater Arena, DIMOVI, Satya Dance Company).
Haar eerste docentervaring begon tijdens haar contract bij Danstheater Arena, modern
dansgezelschap voor kinderen. Daarna heeft ze bij verschillende balletscholen lesgegeven in klassiek
ballet, moderne dans en choreografie les.
Nathalie deelt haar professionele danservaring tijdens haar lessen. Zij vindt het belangrijk dat de
kinderen zichzelf leren ontwikkelen. Het eerste deel van de les is gericht op de warming up van het
lichaam. Zo leren de kinderen hun lichaamscoördinatie te beheersen, kracht op te bouwen van de
spieren en het stimuleren van de souplesse rondom de spieren van de ledematen. Daarna leren de
kinderen balletoefeningen aan de barre en in de balletruimte. Tegen het einde van de les is er
ruimte voor improvisatie en spel gekoppeld aan een thema. Bij deze improvisatieopdracht leren de
kinderen hun eigen ideeën te ontplooien. De kinderen leren samen of alleen te creëren, waarbij zij
zichzelf leren te presenteren. Maar ze leren vooral hoe ze een verhaal kunnen uitbeelden door het
gebruik van dansbewegingen.

SUSAN HOOGBERGEN

Susan is begonnen met dansen toen ze 4 jaar was. Ze heeft op de middelbare school de VWO kunst- en cultuurklas gevolgd in Eindhoven met dans als eindexamenvak. Daarnaast bij Codarts de Schakelklas gevolgd. Na het eindexamen heeft Susan de opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd en is in 2014 afgestudeerd.

Van 2014-2017 heeft ze in Zwitserland gedanst bij Bite the Bullet Dance Company.
In 2015 heeft Susan samen met 4 andere vrouwen het danscollectief MAN || CO opgericht. Hiermee maakt ze voorstellingen op het grensvlak van dans, theater en performance. Daarnaast geeft ze met MAN || CO workshops aan groepen voor alle leeftijden. Naast het vaste werk voor MAN || CO werkt Susan ook als freelance-danser.

Susan geeft dansles aan alle leeftijden – van peuters tot volwassenen. Haar lessen zijn creatief, uitdagend en hoog in energie. Ze geniet volop van dansen en geeft dit enthousiasme door via haar lessen.