Graag willen wij iedereen die interesse heeft in o.a. ons volwassenen programma persoonlijk te woord staan daar wij een persoonlijke benadering hoog in het vaandel hebben staan. Helaas is dit door het grote aantal leden niet altijd mogelijk. We willen u vriendelijk vragen om eerst onderstaande vragen goed door te lezen voordat u contact met ons opneemt. Wanneer u toch nog vragen hebt na het aandachtig lezen van onderstaande dan staan we u natuurlijk graag te woord. .

Amsterdam Dance Centre heeft een groot en zeer gevarieerd lesaanbod.  Je kan je les online boeken maar je kunt ook gewoon naar de studio komen en je inschrijven voor een les naar keuze en deze vervolgens nemen. Bij vooraf aanmelden heb je wel gegarandeerd plek. Zorg ervoor dat je ongeveer een half uur voor aanvang van de betreffende les aanwezig bent zodat je je rustig kunt oriënteren. 

Op het online rooster zoek je een les naar keuze. je klikt op de knop ‘book’. Je ziet een blauwe rechthoek met links ‘inloggen’ en rechts ‘account aanmaken’. Kies een van deze twee en volg de verdere stappen.

De snelste (en leukste) manier om te kijken welke les het beste bij je past is verschillende lessen een keer proberen. Je kan ook naar ons Instagram account gaan en daar filmpjes bekijken van de lessen om zo een idee te krijgen.

Mocht je twijfelen over je niveau dan raden we je aan om niet in een al te moeilijke les in te stappen. Beter een keer een te makkelijke les volgen om vervolgens een niveau hoger te nemen dan andersom.

Je kunt losse lessen volgen voor € 22.50 per les. Als je zeker weet dat je wekelijks een les gaat volgen kun je het beste een lidmaatschap aanschaffen voor €40,- ;levenslange looptijd, te betalen aan de balie van het ADC per pin (geen cash) of online middels Ideal. Ben je lid dan kost een losse les € 17,50. In combinatie met een lidmaatschap kun je een 10-kaart kopen en een van onze abonnementen aanschaffen (onbeperkt dansen!). Zonder lidmaatschap kun je ook een Unlimited kaart aanschaffen. Meer informatie vind je op de prijzenpagina.

Voor de meeste lessen geldt een lestijd van 90 minuten. Wij bieden ook lessen van 60 minuten aan. Voor de exacte lestijden verwijzen we graag naar het online rooster.

Ja dat kan, wij bieden diverse abonnementen aan die je in combinatie met een lidmaatschap aan kan schaffen:
1 jaar onbeperkt € 60,- per maand
6 mnd onbeperkt € 70,- per maand
6 mnd onbeperkt Ijburg € 50,- per maand

Lessen vinden het gehele jaar door plaats. Het begin van een school-/academisch jaar is voor ons niet het begin van een lessenreeks.

Je kunt inderdaad op ieder gewenst moment een les gaan volgen. De lessen zijn zo ingericht dat ze voor een ieder te volgen zijn. De oefeningen binnen de opwarming staan vaak wel een tijd vast dus daarvoor moet je jezelf even de tijd gunnen. Maar de combinaties (choreografie) zijn in de regel iedere keer voor iedereen nieuw.

Omdat bij het ADC alle lessen los genomen kunnen worden is een open dag geen vast onderdeel van het programma. Het kan voorkomen dat er in september een groot aantal nieuwe docenten/lessen op het rooster komen te staan. Is dit het geval dan kan het zijn dat we op zo’n moment een open dag organiseren; wij raden aan om de website en social media in de gaten te houden.

Je kunt bij het ADC los lessen volgen zonder lid te worden. Een lidmaatschap geeft je wel een korting op de les prijs: Je kunt online of aan de balie (alleen met pin) een lidmaatschap aanschaffen voor € 40,- deze heeft een levenslange looptijd.

Je kan een losse les volgen. Hiervoor geldt de lesprijs van € 22.50

Binnen de verschillende dansstromingen heeft iedere docent ook nog eens zijn eigen stijl ontwikkeld. Het is dus lastig te zeggen wat het exacte verschil is. Wij raden dan ook altijd aan om beide lessen een keer te proberen of op Instagram filmpjes te bekijken.

Op het rooster staan de afkortingen achter de soort les. Begrippen verklaring: Open level= voor iedereen te volgen Basic= absoluut beginnersBeg.=  beginners met enige voorkennis Beg./int.=  slow intermediate Slow int.= slow intermediate Int.= intermediate Int./adv.= intermediate advancedAdv.= advanced Prof.= professioneel

Amsterdam Dance Centre heeft een jeugd programma en een volwassenen programma; jeugd kan vanaf 16 jaar deelnemen aan lessen binnen het volwassenen programma. Er is niet echt een gemiddelde leeftijd; iedereen die plezier in dansen heeft is van harte welkom in onze lessen ongeacht de leeftijd.

Wij adviseren kleding waarin  je makkelijk  kunt bewegen; geen straatkleding. Dit geldt ook voor schoeisel; geen straatschoeisel!  In eerste instantie kun je op blote voeten of een katoenen sok prima uit de voeten. Heb je besloten door te gaan met de lessen dan kun je altijd de benodigde kleding/schoenen aanschaffen.

Op het online rooster kun je alle actuele lessen vinden.

De docenten die de groepslessen verzorgen kunnen in principe (mochten ze hier tijd voor hebben) ook privé lessen geven. Voor verdere informatie en een prijsopgaaf verzoeken we je een mail te sturen naar: saskia@amsterdamdancecentre.nl.

Het Amsterdam Dance Centre is een studio waar iedereen les kan komen volgen, we zijn geen dansacademie; je krijgt bij ons dan ook geen diploma.

Omdat het Amsterdam Dance Centre een ‘open les’ systeem hanteert werken we niet toe naar een voorstelling. Vrijwel iedere les wordt aan een nieuwe choreografie gewerkt.

Je bent van harte welkom om zoveel lessen te volgen als je wenst.

Een lidmaatschap aangeschaft aan de balie van het ADC per pin of online is 1 jaar geldig.

Een 10-kaart is 13 weken geldig en kan NIET verlengd worden.

Een 10-kaart kan alleen aangeschaft worden in combinatie met een lidmaatschap. De enige kaart die je aan kan schaffen zonder lidmaatschap is de Unlimited kaart waarmee je 1 maand lang onbeperkt kunt dansen.

Lidmaatschappen en 10-kaarten kunnen niet verlengd worden. Ook restituties worden niet gedaan.

Een lidmaatschap en 10-kaart zijn persoonsgebonden. Iemand anders kan hier dus geen gebruik van maken.

Je kunt ons een e-mail sturen met hierin je wensen. Wij sturen dan de mail door naar een van onze docenten. Verdere organisatie gaat vervolgens tussen jou en de betreffende docent.

Onze hoofdvestiging: CENTRUM Marnixstraat 342-e 1016XT Amsterdam Locatie IJburg:Krijn Taconiskade 444 1087 HW Amsterdam

Je kunt Locatie Centrum bereiken vanaf Centraal station met tram 7 & 17 stop Elandsgracht of tram 1,2,5,7,11,12,19 stop Leidseplein. Locatie Ijburg is te bereiken met tram 26 stop is de eindhalte.

Je kunt bij ons prima parkeren; voor de deur is niet altijd mogelijk maar in de omringende straten is altijd wel een plek te vinden. Tevens bevindt zich op de Marnixstraat een QPark parkeergarage.

Het ADC is 7 dagen per week geopend, het gehele jaar door. (m.u.v. 1e en 2e kerstdag, oud & nieuw en Koningsdag). M.u.v. het jeugdaanbod; hiervoor gelden de reguliere schoolvakanties. (zie onder Jeugd)

Onze openingstijden zijn:
maandag9.30 – 22.45 u
dinsdag8.30 – 22.45 u
woensdag9.30 – 22.45 u
donderdag8.30 – 22.45 u
vrijdag9.00 – 22.30u
zaterdag9.30 – 18.45u
zondag9.30 – 18.00u

Je kunt bij ons losse lessen volgen. Omdat wij geen universiteit of HBO Opleiding bieden wij geen Visum aan.

 Wanneer je je lidmaatschapspasje kwijt bent geraakt kunnen we aan de balie een nieuwe voor je maken. Kosten voor een nieuwe pas bedragen € 5.-.

Voor reguliere lessen is vooraf boeken niet nodig maar wil je zeker zijn van een plek dan adviseren we vooraf boeken (kan tot 14 dagen voorafgaand aan een les) aan. Voor de tapcursus (Of eventuele andere workshops in de toekomst) dien je je wel vooraf aan te melden via de website.

Dit is per les verschillend. Omdat mensen adhoc aan de les deelnemen is het onmogelijk om een aantal aan een les te hangen.

Het kan voorkomen dat een les vol zit maar dan bieden we nog voldoende lessen aan waar nog plek beschikbaar is.

Wanneer u toch nog vragen hebt na het aandachtig lezen van onderstaande dan helpen wij u natuurlijk graag verder:  info@amsterdamdancecentre.nl

Gezien de grote aantallen e-mails die wij ontvangen, kunnen wij de e-mails waarvan het antwoord op deze pagina te vinden is, niet langer beantwoorden. Bovenstaande is geen onwil maar is wegens tijdsgebrek niet haalbaar. Wij hopen op uw begrip en zijn uiteraard altijd bereid uw email of telefoontje te beantwoorden in het geval uw gezochte antwoord niet te vinden is op deze pagina.