Graag willen wij iedereen die interesse heeft in o.a. ons volwassenen programma persoonlijk te woord staan daar wij een persoonlijke benadering hoog in het vaandel hebben staan. Helaas is dit door het grote aantal leden niet altijd mogelijk. We willen u vriendelijk vragen om eerst onderstaande vragen goed door te lezen voordat u contact met ons opneemt. Wanneer u toch nog vragen hebt na het aandachtig lezen van onderstaande dan staan we u natuurlijk graag te woord.

Ik wil les volgen, wat moet ik doen?
Amsterdam Dance Centre heeft een groot en zeer gevarieerd lesaanbod.  Je kan je les online boeken maar je kunt ook gewoon naar de studio komen en je inschrijven voor een les naar keuze en deze vervolgens nemen. Zorg ervoor dat je ongeveer een half uur voor aanvang van de betreffende les aanwezig bent zodat je je rustig kunt oriënteren. Tijdens Covid kunnen leerlingen 10 minuten voor aanvang van de les pas het pand betreden; houdt de berichtgeving hieromtrent in de gaten via Social media.

Hoe boek ik een les online?
Op het online rooster zoek je een les naar keuze. je klikt op de knop ‘book’. Je ziet een blauwe rechthoek met links ‘inloggen’ en rechts ‘account aanmaken’. Kies een van deze twee en volg de verdere stappen.

Ik weet niet welke les ik moet nemen, welke stijl bij mij past. Wat kan ik doen?
De snelste (en leukste) manier om te kijken welke les het beste bij je past is verschillende lessen een keer proberen. Je kan ook naar ons Instagram account gaan en daar filmpjes bekijken van de lessen om zo een idee te krijgen.

Ik wil een les komen doen maar ik weet niet welk niveau ik moet kiezen.
Mocht je twijfelen over je niveau dan raden we je aan om niet in een al te moeilijke les in te stappen. Beter een keer een te makkelijke les volgen om vervolgens een niveau hoger te nemen dan andersom.

Wat kost een les?
Je kunt losse lessen volgen voor € 18.00 per les. Als je zeker weet dat je wekelijks een les gaat volgen kun je het beste een lidmaatschap aanschaffen voor € 25,- ;1 jaar geldig, te betalen aan de balie van het ADC per pin (geen cash) of online middels Ideal. Ben je lid dan kost een losse les € 13,00. In combinatie met een lidmaatschap kun je een 10-kaart kopen en een van onze abonnementen aanschaffen (onbeperkt dansen!). Zonder lidmaatschap kun je ook een Unlimited kaart aanschaffen. Meer informatie vind je op de prijzenpagina.

Hoe lang duurt een les?                                                                                                                                                         
Voor de meeste lessen geldt een lestijd van 90 minuten. Wij bieden ook lessen van 60 minuten aan. Voor de exacte lestijden verwijzen we graag naar het online rooster.

Kan ik per maand betalen?
Ja dat kan, wij bieden diverse abonnementen aan die je in combinatie met een lidmaatschap aan kan schaffen:

1 jaar onbeperkt € 50,- per maand
6 mnd onbeperkt € 63,- per maand
2 jaar onbeperkt € 48,- per maand

Moet ik me in september opgeven voor een nieuwe reeks lessen?
Lessen vinden het gehele jaar door plaats. Het begin van een school-/academisch jaar is voor ons niet het begin van een lessenreeks.

Kan ik zomaar midden in een jaar een les in stappen; kan ik de les dan wel volgen?
Je kunt inderdaad op ieder gewenst moment een les gaan volgen. De lessen zijn zo ingericht dat ze voor een ieder te volgen zijn. De oefeningen binnen de opwarming staan vaak wel een tijd vast dus daarvoor moet je jezelf even de tijd gunnen. Maar de combinaties (choreografie) zijn in de regel iedere keer voor iedereen nieuw.

Organiseren jullie ook open dagen waarop ik alle lessen kan proberen?
Omdat bij het ADC alle lessen los genomen kunnen worden is een open dag geen vast onderdeel van het programma. Het kan voorkomen dat er in september een groot aantal nieuwe docenten/lessen op het rooster komen te staan. Is dit het geval dan kan het zijn dat we op zo’n moment een open dag organiseren; wij raden aan om de website en social media in de gaten te houden.

Kan ik lid worden van jullie instantie?
Je kunt bij het ADC los lessen volgen zonder lid te worden. Een lidmaatschap geeft je wel een korting op de les prijs: Je kunt online of aan de balie (alleen met pin) een lidmaatschap aanschaffen voor een jaar voor € 25,-.

Kan ik een gratis proefles doen?
Je kan een losse les volgen. Hiervoor geldt de lesprijs van € 18,-

Wat is het verschil tussen streetdance en hip hop?
Binnen de verschillende dansstromingen heeft iedere docent ook nog eens zijn eigen stijl ontwikkeld. Het is dus lastig te zeggen wat het exacte verschil is. Wij raden dan ook altijd aan om beide lessen een keer te proberen of op Instagram filmpjes te bekijken.

Hoe weet ik wat voor niveau een les heeft?
Op het rooster staan de afkortingen achter de soort les.

Begrippen verklaring:
Open level= voor iedereen te volgen
Basic= absoluut beginners
Beg.=  beginners met enige voorkennis
Beg./int.=  slow intermediate
Slow int.= slow intermediate
Int.= intermediate
Int./adv.= intermediate advanced
Adv.= advanced
Prof.= professioneel

Wat is de gemiddelde leeftijd in een les?
Amsterdam Dance Centre heeft een jeugd programma en een volwassenen programma; jeugd kan vanaf 16 jaar deelnemen aan lessen binnen het volwassenen programma. Er is niet echt een gemiddelde leeftijd; iedereen die plezier in dansen heeft is van harte welkom in onze lessen ongeacht de leeftijd.

Hebben jullie een kledingvoorschrift?
Wij adviseren kleding waarin  je makkelijk  kunt bewegen; geen straatkleding. Dit geldt ook voor schoeisel; geen straatschoeisel!  In eerste instantie kun je op blote voeten of een katoenen sok prima uit de voeten. Heb je besloten door te gaan met de lessen dan kun je altijd de benodigde kleding/schoenen aanschaffen.

Welke lessen bieden jullie allemaal aan?
Op het online rooster kun je alle actuele lessen vinden.

Kan ik ook privé les krijgen?
De docenten die de groepslessen verzorgen kunnen in principe (mochten ze hier tijd voor hebben) ook privé lessen geven. Voor verdere informatie en een prijsopgaaf verzoeken we je een mail te sturen naar: saskia@amsterdamdancecentre.nl.

Krijg ik bij jullie een diploma?
Het Amsterdam Dance Centre is een studio waar iedereen les kan komen volgen, we zijn geen dansacademie; je krijgt bij ons dan ook geen diploma.

Werk je in een les toe naar een voorstelling?                                                                                                                  Omdat het Amsterdam Dance Centre een ‘open les’ systeem hanteert werken we niet toe naar een voorstelling. Vrijwel iedere les wordt aan een nieuwe choreografie gewerkt.

Kan ik meerdere keren per week een les volgen?
Je bent van harte welkom om zoveel lessen te volgen als je wenst.

Hoe lang is een lidmaatschap geldig?
Een lidmaatschap aangeschaft aan de balie van het ADC per pin of online is 1 jaar geldig.

Hoe lang is een 10-kaart geldig?
Een 10-kaart is 13 weken geldig en kan NIET verlengd worden.

Kan ik een 10-kaart kopen zonder dat ik lid ben?
Een 10-kaart kan alleen aangeschaft worden in combinatie met een lidmaatschap. De enige kaart die je aan kan schaffen zonder lidmaatschap is de Unlimited kaart waarmee je 1 maand lang onbeperkt kunt dansen.

Als ik met vakantie ga kan ik mijn 10-kaart/lidmaatschap dan pauzeren?
Lidmaatschappen en 10-kaarten kunnen niet verlengd worden. Ook restituties worden niet gedaan.

Ik ben ziek geweest en nu heb ik nog een aantal knippen over op mijn 10-kaart, deze is nu verlopen, kunnen jullie hem verlengen?
Ook in geval van ziekte kunnen 10-kaarten en lidmaatschappen niet verlengd worden.

Kan ik iemand anders mijn resterende lessen op laten maken?
Een lidmaatschap en 10-kaart zijn persoonsgebonden. Iemand anders kan hier dus geen gebruik van maken.

Ik ga trouwen en kan niet echt goed dansen nu moet ik de openingsdans doen, kan ik dit bij jullie leren?                                                                                                                                                                                           Je kunt ons een e-mail sturen met hierin je wensen. Wij sturen dan de mail door naar een van onze docenten. Verdere organisatie gaat vervolgens tussen jou en de betreffende docent.

Waar zitten jullie allemaal? 
Onze hoofdvestiging:
CENTRUM
Marnixstraat 342-e
1016XT Amsterdam
Tel: 020-6161885

Locatie IJburg:
Krijn Taconiskade 444
1087 HW
Tel: 020-4164636 (tijdens lesuren)                                                                                                                             

Hoe kom ik daar?
Je kunt Locatie Centrum bereiken vanaf Centraal station met tram 7 & 17 stop Elandsgracht of tram 1,2,5,7,11,12,19 stop Leidseplein. Locatie Ijburg is te bereiken met tram 26 stop is de eindhalte.

Kun je bij jullie voor de deur parkeren?
Je kunt bij ons prima parkeren; voor de deur is niet altijd mogelijk maar in de omringende straten is altijd wel een plek te vinden. Tevens bevindt zich op de Marnixstraat een QPark parkeergarage.

Zijn jullie tijdens schoolvakanties dicht?
Het ADC is 7 dagen per week geopend, het gehele jaar door. (m.u.v. 1e en 2e kerstdag, oud & nieuw en Koningsdag).

M.u.v. het jeugdaanbod; hiervoor gelden de reguliere schoolvakanties. (zie onder Jeugd)

Wat zijn jullie openingstijden?

Onze openingstijden zijn:
maandag 09.00 – 22.45 u
dinsdag 09.00 – 22.45 u
woensdag 09.00 – 22.45 u
donderdag 09.00 – 22.45 u
vrijdag 09.00 – 21.30u
zaterdag 10.00 – 18.00u
zondag 10.00 – 18.00u

Ik kom uit het buitenland kan ik via jullie een verblijfsvergunning krijgen?
Je kunt bij ons losse lessen volgen. Omdat wij geen universiteit of HBO Opleiding bieden wij geen Visum aan.

Ik ben mijn pasje kwijt wat moet ik doen?
Wanneer je je lidmaatschapspasje kwijt bent geraakt kunnen we aan de balie een nieuwe voor je maken. Kosten voor een nieuwe pas bedragen € 5.-.

Moet ik me vooraf aanmelden als ik een les wil volgen?
Voor reguliere lessen is vooraf boeken niet nodig maar wil je zeker zijn van een plek dan adviseren we vooraf boeken (kan tot 14 dagen voorafgaand aan een les) aan. Voor de tapcursus (Of eventuele andere workshops in de toekomst) dien je je wel vooraf aan te melden via de website.

Hoeveel mensen staan er gemiddeld in een les.
Dit is per les verschillend. Omdat mensen adhoc aan de les deelnemen is het onmogelijk om een aantal aan een les te hangen. Gedurende Covid zijn de lesaantallen aangepast (zie info op website).

Is de les weleens vol?
Het kan voorkomen dat een les vol zit maar dan bieden we nog voldoende lessen aan waar nog plek beschikbaar is.

Hoe gaan jullie om met  Covid?
Na iedere persconferentie nemen wij gepaste maatregelen. Wij kunnen lesaantallen aanpassen/ toegang tot het gebouw op het laatste moment invoeren evenals een aantal andere zaken. Wij blijven lessen aanbieden het zij via livestream het zij via separate opnamen. Mededelingen omtrent Covid plaatsen wij op de website en op de social media kanalen.

Mijn vraag staat hier niet bij.
Wanneer u toch nog vragen hebt na het aandachtig lezen van onderstaande dan staan we u natuurlijk graag te woord: 020-6161885 of info@amsterdamdancecentre.nl

Ik heb mijn vraag al naar jullie gemaild maar geen antwoord ontvangen.
Gezien de grote aantallen emails die wij ontvangen, kunnen wij de emails waarvan het antwoord op deze pagina te vinden is, niet langer beantwoorden. Bovenstaande is geen onwil maar is wegens tijdsgebrek niet haalbaar. Wij hopen op uw begrip en zijn uiteraard altijd bereid uw email of telefoontje te beantwoorden in het geval uw gezochte antwoord niet te vinden is op deze pagina.