Mijn kind wil een proefles volgen kan dat?
Ja dat kan als wij plek in de les vrij hebben en wij van u een volledig ingevuld aanmelding over het internet hebben mogen ontvangen. U ontvangt gelijk na aanmelding een email met de bevestiging. Uw kind is dan welkom op de eerst volgende les. Indien er een wachtlijst is voor de les, is de les niet aanklikbaar tijdens de aanmelding. U kunt dan telefonisch contact opnemen met Saskia of Marie Jose (020-6161885, op kantoortijden) Zij bespreken dan graag de mogelijkheden met u.

Kan ik spontaan langskomen met mijn kind voor een proefles?
Nee, proeflessen kunnen alleen gevolgd worden na ontvangst van de bevestiging email. Deze ontvangt u indien u een aanmelding over het internet heeft gedaan.
Proeflessen kunnen gevolgd worden als er plek vrij is in uw voorkeurs les, wij reserveren de plek voor uw kind in deze les, zodat uw kind ook daadwerkelijk gelijk geplaatst kan worden na de proefles.
Een proefles volgen en vervolgens pas weken later willen starten is om deze reden dan ook niet mogelijk.

Ik wil alleen dat mijn kind een proefles doet, er staat dat ik gelijk voor een heel seizoen aan moet melden, hoe zit dat?
Na de aanmelding zit u nog nergens aan vast. U kan binnen een week na de eerste les nog opzeggen middels het sturen van een mail. Gedurende het seizoen kan u ons voor 15 januari 2021 een mail sturen voor annulering van de lessen van februari 2021 t/m Juni 2021.

Wat kosten de lessen? 
Er geldt een inschrijftarief van € 15,- per kind/ per jaar. Inschrijfgeld dient bij de online aanmelding afgerekend te worden middels IDEAL. Inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd, ook niet in het geval er alleen een proefles is gevolgd. Het Lesgeld wordt maandelijks rond de 15e van elke maand, middels een automatische incasso geïncasseerd. Alle gepubliceerde bedragen zijn maandbedragen. Een heel seizoen telt 10 maandbedragen. Voor actuele prijzen verwijzen we u graag door naar jeugdprijzen.

Kan ik per maand opzeggen?
Uw aanmelding voor jeugdseizoen 2020- 2021 betreft de gehele (rest) periode t/m 28 juni 2021. Er kan niet maandelijks opgezegd worden.

Welke kortingen worden er gegeven?
broertje/zusje korting:           – 5% korting op het lesgeld voor elk kind uit hetzelfde gezin
meerdere lessen korting:       5% korting op het lesgeld, bij elke extra les(vanaf de tweede les)

Kan ik twee kinderen met hetzelfde email adres aanmelden?
Ja, dat kan.

Wanneer worden de kortingen voor mij inzichtelijk?
Broertje/zusje korting wordt nadat de aanmelding is gedaan achter de schermen verwerkt.

Hoe- en wanneer vinden de betalingen plaats?
Inschrijfgeld dient bij de online aanmelding afgerekend te worden middels IDEAL. Alle maandbedragen worden middels een automatische incasso rond de 15e van de maand afgeschreven van het door de klant gebruikte IBAN-nummer van de IDEAL-betaling voor het inschrijfgeld.

Wat kost een losse les?
Wij hanteren geen losse les prijzen binnen het jeugdprogramma.

Mijn kind start later in het seizoen; krijg ik dan korting?
Bij instroom na 15 september 2020, wordt de eerste maandbetaling na evenredigheid afgerekend.

Kan ik ook contant of per pin betalen?
Nee dat kan niet; betalingen verlopen alleen via een automatische incasso.

Ik heb een incassoblokkade op mijn rekening staan of de automatische incasso is mislukt om wat voor een reden dan ook. Wat nu?                       Wij mailen u in bovenstaande gevallen een factuur, herinnering en  ingebrekestelling. Voor het versturen van een ingebrekestelling  brengen wij € 15,- administratiekosten in rekening. Bij een onrechtmatige terugboeking brengen wij € 25,- boete in rekening. Bij het eventueel uitblijven van de volledige betaling (=inclusief de administratiekosten) geven wij de openstaande factuur uit handen aan ons incassobureau.

Als mijn kind gedurende het seizoen wisselt van les en de tijdsduur van de les is anders hoe zit dat dan met de hoogte van het lesgeld?
Indien noodzakelijk zal het resterende lesgeld (wanneer een kind wisselt naar een les die langer duurt) van uw rekening geïncasseerd worden.

Mijn dochter heeft na 2/3 lessen toch besloten om te stoppen krijg ik mijn inschrijfgeld terug en ben ik geen betaling verschuldigd?
Nee, wij restitueren geen inschrijfgeld. Ja, u bent wel betalingsplichtig, in ieder geval t/m de jan 2021 termijn. Wij raden u aan om de Algemene Voorwaarden Jeugd 2020-2021 goed door te nemen alvorens u uw kind bij ons aanmeld.

Ik kom in aanmerking voor financiële steun, wat moet ik dan zelf nog betalen? 
Indien het lesgeld door het Jongeren Cultuur Fonds wordt gefinancierd, kan de online aanmelding pas geschieden nadat u de toekenning heeft gemaild naar saskia@amsterdamdancecentre.nl. Is de toekenning binnen dan mag u de aanmelding via de website doen, U betaald dan alleen nog € 15,- inschrijfgeld via Ideal.

Regelen jullie de aanvraag bij het Jongeren Cultuurfonds? 
Nee, dit kan alleen een intermediair op de school van uw kind of een maatschappelijk werker voor u regelen.

Als ik mijn aanmelding wil annuleren, wat doe ik dan?
Na 1e les (de proefles) :      U stuurt binnen 1 week na de proefles een email naar: info@amsterdamdancecentre.nl , uw opzegging wordt bevestigd per email. Er volgen geen automatische incasso’s. Voor opzeggingen die te laat worden gedaan rekenen wij  1 maand termijn betaling.
Gedurende het seizoen :      Alleen halverwege het seizoen mogelijk. U stuurt voor 15  januari 2021 een email naar: info@amsterdamdancecentre.nl ,  uw opzegging wordt bevestigd per email.  Er volgen geen automatische incasso’s meer vanaf februari 2021.

Mijn kind is aanwezig geweest op de proefles en ik twijfel, wat moet ik doen?
U neemt telefonisch contact met ons op (= Marie-José Swart of Saskia de Badts); wij kunnen u gepast advies geven. Gaat uw kind wel door met lessen en heeft u geen contact met ons opgenomen dan bent u betalingsplichtig.

Als mijn kind wil stoppen met de les kan de aanmelding dan overgenomen worden door een ander kind?
Nee, Aanmeldingen zijn persoonsgebonden

Als mijn kind niet aanwezig kan zijn in een les moet ik dat dan melden?Indien uw kind niet aanwezig kan zijn in de les dan waarderen wij een melding hiervan op het volgende email adres: saskia@amsterdamdancecentre.nl

Wat is jullie Covid 19 beleid?                                                                                  Voor alle protocollen en gedragsregels verwijzen we graag naar de COVID maatregelen knop

Ik heb meer kinderen die ik aan wil melden kan dat allemaal in 1 keer?
Nee, voor ieder kind moet een aparte aanmelding gedaan worden via het aanmeldsysteem op onze website.

Moet ik mijn kind ieder seizoen opnieuw aanmelden?
Ja, alle kinderen melden zich ieder seizoen opnieuw aan (Ook kinderen die al op les hebben gezeten).

Mijn kind staat al een tijd op de wachtlijst, heb ik automatisch plek voor volgend seizoen?
Nee, u dient uw kind weer opnieuw aan te melden voor volgend seizoen.

Moet ik mijn kind afmelden aan het eind van het seizoen?
Nee dat hoeft niet, alle aanmeldingen vervallen automatisch aan het eind van het seizoen.

Waar kan ik zien voor welke les ik mijn kind heb aangemeld?
Uw kunt uw aangemelde lessen terugvinden op uw eigen profiel

Mijn zoon/dochter heeft een vriend(innetje) bij zich, kan die een keertje meedoen?
Om de kwaliteit, continuïteit en rust in de lessen te bewaken laten wij geen vriendjes of vriendinnetjes eenmalig toe in de les. Ze mogen wel langs de kant zitten om te kijken (zolang het de les niet verstoord).

Werken jullie ook toe naar een eindvoorstelling?
In seizoen 2020-2021 vindt een voorstelling plaats. Ouders ontvangen gedurende het seizoen meer informatie.  Normaliter organiseren wij open lessen; voor de kerst- en zomervakantie. Wij houden u op de hoogte middels de mail over de doorgang van deze open lessen ivm Covid 19.

Ik heb belangrijke informatie niet ontvangen, hoe kan dat?
Wij communiceren alleen belangrijke mededelingen omtrent de lessen en voorstellingen van uw kind.
Dit doen wij per email.
Het is daarom essentieel dat u onze mail kan ontvangen en deze volledig leest! (controleer uw Spam filter instellingen en wees alert bij het lezen van mail op smartphones en tabloids.)
Wij nemen geen verantwoording voor niet ontvangen email.

Wanneer heeft mijn kind vakantie van ballet, tot wanneer loopt het seizoen??
Alle vrije dagen en vakanties kunt u vinden op de vakantiedagen pagina.
Het huidige seizoen loopt tot en met 28 juni 2021.

Geven jullie plaatsingsgaranties wanneer een kind op de wachtlijst staat?
Helaas is het voor ons onmogelijk om garantie te geven op een plekje in een van onze lessen wanneer deze al vol zitten. Wij raden ouders wel aan om de aanmelding via de website te doen want het kan voorkomen dat er sneller plek vrijkomt dan in eerste instantie de verwachting was. Wanneer wij zien dat een plek op de wachtlijst zinloos is geven we dat altijd aan en bieden we u de mogelijkheid te kiezen uit aangeboden alternatieven.

Schuift mijn zoon/dochter automatisch door naar een volgende les?
De kinderen schuiven niet automatisch door. Alle kinderen schrijven zich elk seizoen opnieuw in. Op moment van inschrijving wordt gekeken naar de leeftijd van de kinderen en er wordt overleg gepleegd met de betreffende docent die de les geeft. N.a.v. die informatie schuift uw zoon/dochter een les door of blijven ze in dezelfde les. U kunt bij de aanmelding aangeven in welke les u uw kind graag geplaatst zou zien. Wij gaan zeer zorgvuldig om met het plaatsen van kinderen; mochten er schuivingen plaats vinden dan is dat altijd omdat het beter is voor het kind en houden we hier nauw contact over met de ouders.

Wat moet mijn kind aan tijdens de les?
Voor alle jeugdlessen geldt een kledingvoorschrift.

Wanneer valt mijn kind in de volgende leeftijdsgroep?
Als uw kind voor 31 december jarig is dan hanteren wij va september reeds de nieuwe leeftijd.

Waar zitten jullie allemaal?
Onze hoofdvestiging:
CENTRUM
Marnixstraat 342-e
1016XT Amsterdam
Tel: 020-6161885

Locatie IJburg:
Krijn Taconiskade 444
1087 HW
Tel: 020-4164636 (tijdens lesuren)

Ik heb mijn vraag al naar jullie gemaild maar geen antwoord ontvangen.
Gezien de grote aantallen emails die wij ontvangen, kunnen wij de emails waarvan het antwoord op deze pagina te vinden is, niet langer beantwoorden. Bovenstaande is geen onwil maar is wegens tijdsgebrek niet haalbaar. Wij hopen op uw begrip en zijn uiteraard altijd bereid uw email of telefoontje te beantwoorden in het geval uw gezochte antwoord niet te vinden is op deze pagina.

Mijn vraag staat hier niet bij wat moet ik dan doen?
De beste manier om contact met ons te zoeken is via info@amsterdamdancecentre.nl.
U krijgt dan op korte termijn antwoord van ons.