Esther Scheller.
Na 2,5 jaar Dansacademie in Amsterdam is zij de wereld in gegaan en studeerde verder in onder andere New York, London,Tokyo Seoul en Mexico. Hier deed ze ook verschillende shows waaronder “42nd Street” (tap musical) “Moulin Rouge” en “Hans klok”. Verder heeft zij zich ontwikkeld als lerares in Streetdance, Jazz en Pilates en heeft zij de basis gelegd voor het platform “New Dance Company”. Nu is zij weer werkzaam bij ADC waar zij zelf als tiener ook heeft gedanst en verwelkomt iedereen die bij haar les komt volgen. “Ik heb altijd mijn passie in dans gevolgd dat is mijn kracht en kennis” -Esther-

Bas Scheide

Bas danst sinds 2001 bij de breakdance crew van Multiple Arts waarmee hij veel shows en workshops en natuurlijk battles door het hele land doet. Pas geleden is de grote theater show van Multiple Arts crew genaamd Outlawz of the Futere (gecoachd door Mohamed Belarbi van de Vagebond crew) in première. Bas geeft een uitdagende en zeer plezierige breakdance les voor alle leeftijden!www.multiple-arts.com. Bas has been a breakdance crew member with Multiple Arts since 2001. With whom he performs and teaches workshops all over Holland. Recently they made a big theaterpiece called Outlawz of the Futere (coached by Mohamed Belarbi of the Vagebond crew).Bas teaches a fun and challenging breakdance class for all ages!www.multiple-arts.com

Petra Smale

Petra Smale geeft ADV, Showmusical en streetjazz & hip hop lessen. Ze is in 1995 afgestudeerd van de Docent Dansexpressie opleiding in Amsterdam en na haar studie heeft ze voor haar eigen inspiratie de wereld rond gedanst. Naast het lesgeven heeft ze ook veel choreografieën voor video, tv, circus en theater gemaakt. Dat ze dansdocent wilde worden wist ze al toen ze zelf een kleuter was. Van haar 13e tot haar 18e jaar ging ze al 6 dagen in de week naar een speciale dansvooropleiding in Enschede waar ze klassiek, modern, jazz en folkloredans kreeg. In haar lessen ligt de nadruk op het dansplezier. En dat plezier heeft ze zelf ook. ‘Ik heb de leukste baan van de wereld’
Al lange tijd is ze vakdocent op verschillende basis en middelbare scholen, werkt ze als theaterdocent voor Jeugdtheater de Krakeling en als kids entertainer voor MTV/Nickelodeon.

Kelly Bruyning

Ik ben Kelly 24 jaar en kom uit Amsterdam. Ik ben begonnen op m’n achtste met dansen aan de vooropleiding van Lucia Marthas waar ik in aanraking kwam met veel verschillende stijlen. Daarna heb ik een paar jaar niet meer zelf gedanst maar begon ik op mijn 16e met lesgeven bij diverse culturele instellingen en buurt centra’s. Ik heb in die periode veel gewerkt met jongeren in diverse omstandigheden en achtergronden. Toch begon het zelf dansen weer te kriebelen en deed op mijn 19e auditie voor de Fontys Dansacademie in Tilburg en heb daar een jaar aan de moderne afdeling gestudeerd. Maar omdat ik ook graag wilde acteren en zingen heb ik na het behalen van m’n propedeuse auditie gedaan voor de Theaterschool in Amsterdam bij de Jazz-Musical afdeling en ben ook aan deze opleiding in 2013 afgestudeerd. Ik ben vanaf mijn 16e gedurende mijn opleidingen altijd blijven lesgeven omdat er niks mooiers is dan om te delen wat je zo gelukkig maakt. Ik werk nu als freelancer en ben als docent verbonden aan diverse dansscholen en stichtingen zowel binnen als buiten Amsterdam, en als danser doe ik losse dans projecten en producties want ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik geef les van klassiek tot hiphop en alles daar tussen in maar wat ik ook geef in mijn les staat hard werken, leren en plezier altijd centraal!

Rianne Foekema

Rianne is geboren in het Friese stadje Sneek. Op haar 18e begon zij na haar havo aan de MBO dansopleiding te Heerenveen. Na deze succesvol afgerond te hebben werd ze aangenomen aan de dansacademie Lucia Marthas te Groningen. Op beide opleidingen heeft zij in veel verschillende stijlen les gekregen en gemerkt dat hier haar kracht ligt. Dit maakt haar lessen en choreografieën dan ook erg divers. Op dit moment is zij als docent alweer meer dan 14 jaar werkzaam en geeft ze les in veel verschillende stijlen bij verschillende dansscholen. Daarnaast is zij ook als uitvoerend danseres en choreografe werkzaam.

Kirsty Philo

Mijn naam is Kirsty Philo, ik ben geboren op 6 april 1985 in Rotterdam. Niet veel jaar later begon ik te dansen: op straat, in de badkamer, in de supermarkt, zelfs probeerde ik het in de auto… Om die reden ging in naar een kleine amateurballetschool in Capelle a/d IJssel, waarna ik van 1997 tot 2003 naar de vooropleiding en de Havo voor Muziek en dans in Rotterdam ging (Codarts). In 2003 stroomde ik door naar de dansacademie (HBO Codarts) en studeerde daar tot 2007 als docent klassiek ballet en jazz. Tijdens deze studie maakte ik kennis en werkte ik met bijzonder choreografen als Harijono Roebana, Conny Janssen, Fabian Galama & Peter Kho Sien Kie, en Salatin Kara. Ook gaf ik veel lessen aan verschillende groepen en maakte choreografieën voor het Holland Dance Festival. Sinds ik mijn diploma heb geef ik full time les aan alle leeftijden vanaf peuterdans, en maak ik ieder jaar verscheidene choreografieën voor theaterproducties. Na een tijd in Australië en Thailand gereisd te hebben, woon ik nu weer in Amsterdam en geef ik met veel plezier les op het ADC.

Kitty van der Wulp – Wilmink

 

Ik dans zo lang ik me kan herinneren en daarom was het een logische stap om na mijn havo-diploma door te gaan naar de dansopleiding. Na het behalen van mijn docent dans diploma te Haarlem in 2007 ben ik doorgegaan naar de hogere school voor de kunsten te Amsterdam en heb ik in 2011 mijn diploma moderne theaterdans uitvoerend behaald.

In 2016-2017 heb ik, opzoek naar meer verdieping in het vak en het behalen van mijn lesbevoegdheid, de 1-jarige HBO opleiding danseducatie in Tilburg succesvol afgerond.

Ik geef alle leeftijden les en met plezier leren dansen staat bij mij voorop.

Mijn danslessen hebben een veilig karakter en op een speelse manier, gebruikmakend van de fantasie leer je dansen.
Ik verwelkom de leerlingen met een lach bij de deur en zorg dat iedereen weer met een lach door die deur naar huis gaat.
De danslessen sluiten aan bij de belevingswereld, interesse en het dansniveau van de leerling. Door de les per week uit te bouwen wordt er steeds meer geleerd.

 

Charnell Etnel

Op mijn eerste verjaardag begon eigenlijk al met dansen. Mijn moeder besloot mij daarom op mijn 7e op dansles te zetten. Uiteindelijk werd dit een stukje serieuzer toen ik op mijn 12e belandde in een demoteam, waarbij ik mocht mee dansen in vele wedstrijden en verschillende optredens. Rond mijn 14e ontdekte ik een populaire dansschool in Amsterdam en smeekte ik mijn moeder of ik daar mocht dansen. Ik hoopte mij daar zo te kunnen ontwikkelen zodat ik uiteindelijk naar een echte dansacademie kon. Op mijn 16e werd ik toen aangenomen op de vooropleiding van dansacademie Lucia Marthas. Toch voelde ik mij meer thuis op de dansschool waar ik mij destijds ontwikkelde en ben ik daarom ook weer teruggegaan. Vanaf dat moment kreeg ik eigenlijk diverse opdrachten op mijn pad om mezelf te kunnen ontwikkelen en rolde ik daarin van opdracht naar opdracht. Momenteel heb ik diverse podia gedeeld als achtergronddanseres voor artiesten, programma’s en merken als: Ladies of soul, Eva Simons, Coolcat, Hollands Got Talent en meer.

Rossana Caldarera

Rossana Caldarera began her professional education with classical ballet in her hometown Genoa, Italy. At the age of 18, she participates to the dance competition “Danza&state” where she wins a scholarship to study in the Academy Balletto di Toscana-Opus Ballet, in Florence. She will stay there for 2 year and will work with M.Bigonzetti and F.Monteverde for Junior BdT company, and D.Tinazzi for Opus Ballet Company. In 2004 she leaves Italy for France where she meets D.Lesdema, modern jazz choreographe and dancer. With him she refines her education and will work in his company “Kinetic” for 3 years. In the same period she works also with C.Portal, C.Dodelande, A.Alexandrov and M.Lusuer. Since 2009 Rossana is living in Amsterdam. Here she worked with Sagi Gross, Bencha Theater(aerial and acrobatic company), Thao Nguyen and Lonneke van Leth. Her work is the combination of ballet tecnic, floorwork fluidity, modern dynamics and with a special focus on musicality.

Ariane van de Vegte

Ariane begon al op vroege leeftijd met dansen en performen. Na haar 2 jarig vooropleiding en 4 jarig HBO all-round dansopleiding op Dansacademie Lucia Marthas in Groningen is zij verhuisd naar Amsterdam om daar aan de slag te gaan in het werkveld. Ze danst o.a. in de dansgezelschap Under Construction en heeft voor diverse commerciële bedrijven gewerkt zoals Tele2 en Samsung.
Tevens heeft Ariane 4 maanden in Bonaire gewoond en gewerkt als choreograaf, projectontwikkelaar en dansdocent.
Verder geeft ze op verscheidene scholen in en rondom Amsterdam les met verschillende stijlen, zoals modern, jazz en hiphop, zowel kids als volwassenen.

NICOLE GEERTRUIDA

Yvonne Schellekens

Mijn naam is Yvonne Schellekens en op 7-jarige leeftijd ben ik begonnen met het volgen van danslessen. Dit begon met een les jazzballet en groeide al snel uit tot het volgen van meerdere stijlen en uren in de week.

Na mijn middelbare school heb ik twee jaar de MBO dansopleiding in Haarlem gevolgd en werd daarna aangenomen op Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens mijn opleiding in Haarlem ben ik ook aangenomen op de Schakelklas van Codarts en hier heb ik een aantal maanden lessen mogen volgen.

Inmiddels ben ik afgestudeerd als HBO dansdocent.
Ondertussen geef ik al een aantal jaren les en merkte al snel hoeveel plezier ik beleefde aan het lesgeven. Om kinderen en volwassenen te zien genieten van het bewegen met hun lichaam op muziek en zichzelf steeds weer uitdagen om te ontwikkelen is voor mij als docent een prachtig gegeven.

Natasja Bode
In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam waar ik de Docent Dans opleiding heb gevold. Ik geef o.a. modern, jazz. Verschillende kinderlessen, klassiek en yoga. Dit op amateur dansscholen en in binnen het onderwijs. Tijdens mijn studie ben ik ook als (freelance) danseres gaan werken. Naast het lesgeven heb ik mijzelf ontwikkled als performer. Ik hou van deze afwisseling en de vele mogelijkheden. Ik hou van wat ik doe. Ben nieuwsgierig, hou van afwisseling en sta open om veel te leren. Mijzelf te inspireren en anderen. Plezier staat altijd voorop in mijn lessen. Ik maak graag mensen blij. Naast het leren van de danstechniek hoop ik voor ieder kind een veilige leeromgeving te bieden om zo op hun eigen manier zich te kunnen ontwikkelen. Het ene kind houdt van herhaling, het andere kind danst misschien liever alleen maar vrij. Ik probeer een veilige leeromgeving te bieden waar alle aspecten aan bod kunnen komen. Ik wil ze inspireren dat ze zichzelf kunnen zijn en dat dat goed is. Ontdekken, leren en Dansplezier hebben 🙂 !!!!

Feadan McCall

Feadan is afgestudeerd danseres op de School of Performing Arts Amsterdam 2015 en sindsdien uitvoerend danseres (dansgezelschap AYA/ISH/Don’t Hit Mama/ Alida Dors) en dansdocent.

 

Op ADC geeft ze Modern/Jazz lessen aan jongeren.

Ze komt van een urban dans achtergrond en binnen haar dansopleiding is ze opzoek gegaan naar een middel om urban met de modernere danstalen te kunnen laten samenkomen. Dit gebeurt in haar danslessen ook. Ook vind ze het belangrijk om samen met leerlingen op zoek te gaan naar hun dansvrijheid en eigen danstaal in freestyle sessies, door middel van verschillende tools. Dit alles met een grote dosis plezier 🙂

LISA BALL

Lisa begon met klassiek ballet toen ze 6 jaar was en kon vanaf toen niet meer zonder dansen.
Ze volgde eerst een MBO Artiest Dans opleiding in Leeuwarden, Lucia Marthas en studeerde af als uitvoerend danseres aan de HBO Dansacademie in Tilburg (Fontys Hogeschool voor de Kunsten).
Na de dansacademie is ze gaan werken als freelance danseres in Amsterdam.
Ze creëert zelf stukken, stond vorig jaar op het ‘Ij-festival’ en mag ook regelmatig naar het buitenland voor fantastische shows. Een heel dynamisch dansleven.

Naast dansen geeft ze ook met veel plezier les. Ze geeft nu al een paar jaar peuter en kleuter ballet, streetdance en ook musicallessen.
Volwassenen geeft ze les in de stijlen klassiek ballet, modern/contemporary en jazz/show.

In de afgelopen 10 jaar heeft ze veel les gegeven en veel ervaring opgedaan als docent. Zo gaf ze o.a. moderne lessen aan de kinderen van de musical Billy Elliot.
Lisa is een enthousiaste docent en heeft als doel dat er hard gewerkt word maar iedereen ook met een goed en energiek gevoel naar huis gaat.

Ze vind het belangrijk dat iedereen een kans krijgt zichzelf te leren ontwikkelen in hun eigen talent. En dat benaderd ze met veel positiviteit.

www.lisaball88.wordpress.com

AISHA WESLEY

Op mijn 14e begon ik met latin-american stijldansen.
Toen ik op mijn 15e een dansvoorstelling bezocht van een klasgenootje (die op de vooropleiding dans zat) was ik verkocht.
Ik zou ook van dansen mijn beroep gaan maken. Ik ging ontzettend veel dansen en hard trainen en ging na nog een
vooropleiding jaar in Amsterdam (5 O’Clock Class) naar de ArtEZ Dansacademie richting docent.
Na mijn opleiding heb ik een tijd gereisd en inmiddels ben ik helemaal ‘geland’ in Amsterdam waar ik al een tijd
met ontzettend veel plezier lesgeef in diverse stijlen en leeftijdsgroepen maar vooral kinderen.
Ik verheug me er enorm op om aankomend seizoen!’

CLOE STEEMAN

Sinds 2008 ben ik afgestudeerd bij Nova collega Mbo dans in Haarlem. Vanaf dat moment ben ik op verschillende plekken in Noord Holland met veel plezier gaan lesgeven aan verschillende leeftijden. Dat plezier is door de jaren heen alleen maar meer versterkt, en dit plezier is dan ook datgene wat ik wil overbrengen op mijn leerlingen. Een fijne sfeer, werken aan techniek en houding zijn belangrijke elementen die ik tijdens mijn les terug laat komen.

SARITA JILLIANTE
Sarita begon op haar 4e met dansen, zoals elk klein meisje is ze begonnen met ballet. Na een aantal jaren kwamen hier meerdere stijlen bij en dit samen met acrobatiek en turnen op Internationaal niveau. Op haar 15e moest ze een keuze maken tussen turnen of dansen op top niveau en koos ze voor dansen.

Nadat ze de vooropleiding en het HBO van dansacademie Lucia Marthas heeft afgerond is ze voor een jaar naar Duitsland en Azië geweest om daar te werken, als danseres werkzaam op een cruiseschip van AIDA cruises. Na deze leerzame en uitdagende wereldreis kwam ze terug in Nederland, in Amsterdam.
Momenteel is ze werkzaam als freelance danseres en dansdocent, geeft ze verschillende lessen en workshops door heel Nederland en is ze te zien als danseres in meerdere televisieprogramma’s zoals X Factor, Popstars, Hart voor muziek, Ik hou van holland, So you think you can dance, Voetballer van het jaar, Miljoenenjacht, Kanjer comebackshow en meer. Naast haar televisie ervaringen heeft ze de afgelopen jaren ook in het theater gestaan met meerdere shows en is ze één van de danseressen bij de bekende jaren 90 groep 2 Unlimited waarmee ze regelmatig optredens doet in verschillende landen. In 2012 kreeg ze de kans om als danseres naar Afghanistan te gaan om niet alleen haar werk daar uit te oefenen maar ook te zien hoe het er daar aan toegaat, dit is een hele wijze les en geweldige ervaring geweest.
Naast haar passie ‘werken als danseres’ is Sarita ook al jong begonnen met lesgeven, het is begonnen met technische lessen zoals klassiek ballet, spitzen, jazz, lyrical jazz en popshowmusical bij verschillende dansscholen in Groningen en op de dansacademie Lucia Marthas. Tijdens haar opleiding aan de dansacademie ontwikkelde ze steeds meer interesse en passie voor ander stijlen zoals hiphop, urban, lyrical hiphop enz. Ook hier ging zij in lesgeven en dit ging zo goed dat er steeds meer dansscholen interesse toonden in haar lessen. Op dit moment geeft ze les in Zaandam en Amsterdam en workshops door heel Nederland en kijkt er erg naar uit om les te komen geven bij Amsterdam Dance Centre !

 

Anna Livia Kruidenier

Anna Livia Kruidenier is in 2009 afgestudeerd aan de Moderne Theater Dansopleiding op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarvoor volgde zij de vooropleiding van de Nationale Ballet Academie in Amsterdam.

Sindsdien heeft Anna Livia gewerkt met onder andere Maurice Causey, Isabelle Beernaert, Theatergroep DOX, Groundbreakers Dans & Film en NEWA Dance Company.

Naast lesgeven en dansen focust ze zich op dit moment op het creëren van haar eigen dansstuk.

ROOS ANNE BRUGGEMAN

Al heel jong ontwikkelde ik mijn liefde voor de dans en zo stond ik op mijn 10e met mijn hiphop team op het NK. Na jaren verschillende wedstrijden te hebben gedanst wilde ik meer en een dansopleiding kwam daarom ook niet uit de lucht vallen. In Groningen heb ik de vierjarige dansopleiding, Lucia Marthas, afgerond waarbij ik in het laatste jaar een stageplek als danseres had bij het RTL-Wentink Hollandshowballet. Hier heb ik de toffe ervaring opgedaan om het podium te delen met bekendheden als Glennis Grace, Lee Towers, Jeroen van de Boom, Gorden en Ruth Jacott. Om mijn kennis in dans te verbreden en omdat ik erg graag les geef besloot ik het jaar daarop aansluitend de HBO opleiding, Docent Dans, aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik meegewerkt aan verschillende projecten in het buitenland. Zo ben ik in 2015 werkzaam geweest als docent in Zuid-Afrika en heb ik met kinderen van de lokale community een voorstelling gemaakt. Inmiddels heb ik de AHK ook met succes afgerond en ben nu werkzaam als docent binnen de stijlen: ADV, popshow, improvisatietechnieken, urbanjazz & ballet.

In alle lessen behandel ik dezelfde hoofdthema’s. Wat ik daarin belangrijk vind is dat mijn leerlingen een basiskennis hebben van danstechniek ter ondersteuning van hun danskwaliteiten. Daarnaast wil ik leerlingen graag mee geven dat dans niet alleen om de vorm gaat en wil ze daarom ook leren nadenken over waar een beweging vandaan komt. Op die manier wordt er meer betekenis gegeven aan bewegen. Boven alles staat de sfeer in mijn lessen voorop. Iedereen moet zich veilig en gewaardeerd voelen, voldoening kunnen halen uit de lesstof en het allerbelangrijkst natuurlijk, plezier hebben in wat we doen!

SAMANTHA vd DOEL

Mijn naam is Samantha van den Doel, 27 jaar oud en woon in Rotterdam.
Ik heb mijn opleiding gevolgd op de Havo voor Muziek en Dans en vervolgens Codarts.
In 2011 ben ik afgestudeerd als uitvoerend danser.
Tijdens mijn schooltijd heb ik choreografieën gedanst van onder andere:
– Jan linkens (2007)
– Itzik Galili (2008-2009)
– Ton Simons (2008-2009)
– Hans van Manen/ Jiří Kylián (2009-2010)
– Adriaan Luteijn (2010-2011)

Hanna de Vos

Dans heeft mij altijd een bijzonder gevoel gegeven. Als kind was ik graag met muziek en dans bezig, maar van ‘de danswereld’ of de mogelijkheid serieus verder te gaan met dansen had ik geen flauw benul. Tot ik op mijn 18e door mijn docent werd gewezen op de academie in Amsterdam. Daar heb ik een dansopleiding gevolgd en de eer gehad samen te mogen werken met een aantal zeer inspirerende personen.

Dans is voor mij beweging en gevoel en dit zijn twee begrippen die voor iedereen toegankelijk zijn.
Dus voel je vooral welkom om een keer mee te komen doen in mijn les!

Claudia Lantini

Claudia Lantini is born in Italy in the city of Rome, where she started studying dance since she was very young.

In 2011 she moved to The Netherlands to study at Codarts ( Rotterdam dance Academy) wher she graduated in 2014. Her professional carrier started officially with Het Internationaal Danstheater in Amsterdam and later with Stichting EnsDance Company in which she is still currently working.

Claudia is also involved in other dance projects around Holland , which lead her to become a freelance dancer since 2016.